Napisano 16 Maj 201213 l comment_22283 Witam, ostatnio temat ten jakoś się do mnie przyczepił i szukam informacji wszędzie. Jednak wydaje mi się ,że tutaj dowiem się najwięcej. Czy ktoś z was miał okazję studiować lub kogoś zna i wie jakie są realia medycyny na Ukrainie? P.S Proszę o przeniesienie do działu rekrutacji, mój błąd. Zgłoszenie
Napisano 16 Maj 201213 l comment_22287 Nie studiowałem , ale znajomi ze studiów maja kuzynów znajomych itd co studiowali/studiują , problem nostryfikacji ( a wiec uznania Ci tych studiów w Polsce) jest palący , czeka się latami i mało pozytywnych rezultatów , przeniesienie się z ukrainy do polski w czasie studiów też graniczy z cudem . Poziom podobno lightowy a kolosy/egzaminy za dolary - na porządku dziennym Zgłoszenie
Napisano 16 Maj 201213 l comment_22289 Koleżanka studiuje w dawnym Stanisławowie, teraz Iwano Frankowsk. Przede wszystkim jest problem z nostryfikacją i przenosinami. Co do poziomu to ciężko porównać, bo trzeba by popróbować studiowania na różnych uczelniach, ale podobno studenci rzeczywiście nie narzekają na brak czasu... Co do zdawania za dólary - ploty takowe słyszałem bardzo często, ale osobiście nikt mi ich nie potwierdził. No i raczej żadnych problemów z dostaniem się nie ma, ale wiadomość ta przeszła przez milion gardeł zanim do mnie doszła, więc nie ręczę za jej prawdziwość. Zgłoszenie
Napisano 25 Maj 201213 l comment_22482 Dostałem od znajomego, który studiuje na Ukrainie ten link: http://medycynalwow.pl/ - mówi, że tam są wszystkie informacje. A przy okazji, na medfor.me pojawił się taki temat: Pozdrawiam Zgłoszenie
Napisano 30 Maj 201213 l comment_22565 Państwowy Uniwersytet Medyczny w Tarnopolu ogłasza nabór na studia medyczne! Zapraszamy do studiowania medycyny, stomatologii i farmacji. Na oficjalnej polskiej stronie TDMU: http://www.studiujnaukrainie.pl,'>http://www.studiujnaukrainie.pl, znajdziecie wszystkie potrzebne informacje: - o Uniwersytecie - o studiach - kierunki - REKRUTACJA! - dojazd - zakwaterowanie - galeria Od kilku lat studia w Tarnopolu cieszą się coraz większym zainteresowaniem wśród maturzystów. Dlaczego? - partnerskie podejscie do studentów z Polski - ogromna baza dydatktyczna - język angielski na wysokim poziomie - szeroko rozwinięty program antykorupcyjny! - program wymiany studentów prowadzony ze Śląskim Uniwersytetem Medycznym w Katowicach - brak problemów przy próbie przenoszenia się do Polski, co jest jednym z najistotniejszym argumentów przemawiającym za podjecięm studiów w Tarnopolu Według aktuanych sondaży, po podsumowaniu ocen rankingowych wszystkich rodzajów działalności, Uniwersytet w Tarnopolu jest niezmiennie zaliczany do czołowych pośród wyższych uczelni medycznych Ukrainy. Zachęcamy do aplikowania już dziś, w tym celu odwiedźcie naszą stronę i zakładkę REKRUTACJA!, gdzie znajdziecie instrukcję, krok po kroku, jak znaleźć się na liście studentów!!! Jesteśmy oficjalnymi przedstawicielami Państwowego Uniwersytetu Medycznego w Tarnopolu, więc nie macie się czego obawiać. Odnośnik do naszej strony znajdziecie na oficjalnej ukraińskiej witrynie TDMU: http://www.tdmu.edu.te.ua/eng/general/index.php Codziennie odpowiadamy na Wasze maile, więc piszcie śmiało Jesteśmy również dostępny pod numerem tel. podanym na naszej stronie. Pozdrawiamy!!! _________________ Zapraszam do studiowania w Tarnopolu. Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie na: http://www.studiujnaukrainie.pl Zgłoszenie
Napisano 18 Wrzesień 201213 l comment_23750 Studiuj medycynę w Doniecku na jednym z największych i najlepszych ukraińskich Uniwersytetów Medycznych. Wysoki poziom, nowoczesne wyposażenie, język wykładowy angielski. W roku akademickim 2012/2012 na wydziałach lekarskim, stomatologicznym, farmaceutycznym i studiach podyplomowych studiowało 1500 osób z 57 krajów. Donetsk National Medical University, 16,Ilicha Avenue, Donetsk - 83003, Tel: +380507864771,+380634415483 www.dsnmu.com W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę pisać: studia.ukraina@wp.pl Zgłoszenie
Napisano 18 Wrzesień 201213 l comment_23752 wysyoki poziom - śmiech na sali, a potem taki się na płątne przenosi i nie wie ile jest żył płucnych i gdzie uchodzą (naoczny przykład). Praktyka robienia na siłę studentów medycyny (może lepeiej paramedycyny) przez osoby, któe nie dostają się w Polsce, bo są poprostu za słabe jest bardzo niebepieczną tendencją wg mnie. Zgłoszenie
Napisano 19 Lipiec 20178 l comment_34638 na Ukrainie z medycyną wszystko smutne. ich dyplomy z uczelni medycznych już przestali uznawać w świecie. Ale jest to dobra okazja, aby tam pojechać i pokazać, jak powinni pracować specjaliści Zgłoszenie
Napisano 9 Styczeń 20215 l comment_48013 Zapraszamy na studia medyczne we Lwowie, Tarnopolu oraz Ivano-Frankivsku. Aby uzyskać pełne prawo wykonywania zawodu lekarza i lekarza-dentysty w Polsce, nie trzeba już nostryfikować dyplomu z Ukrainy (więcej informacji na stronie), istnieje również możliwość przeniesienia się do Polski oraz innych krajów UE w trakcie studiów. Pomagamy również przy autoryzacji dyplomów w Norwegii, która bardzo chętnie przyjmuje zarówno polskich jak i ukraińskich lekarzy: medycyna-ukraina.pl Zgłoszenie