Napisano 9 Listopad 201213 l comment_24394 Mignął mi dziś temat, że podobno zaczynają być problemy z wypłatami na rezydenturach, bo MZ nie ma pieniędzy. Jest jakiś pomysł na wypłaty w 50% pensji. Ktoś coś bardziej pewnego wie? Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201213 l comment_24402 Nic nie wiem ale chyba maja jakiś problem z głowa . Poza tym to byłoby nie zgodne z ustawą , a próba jej zmiany w tym kierunku (bo powinna być zmianiona w odwrotnym ) powinna skutkować ostrym sprzeciwem Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201213 l comment_24404 To z pewnością pomoże zatrzymać lekarzy w kraju. Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201213 l comment_24409 Ebedziebe, jaką ustawę masz na myśli? /Wypłata w 50 procentach? Skandal. Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201213 l comment_24410 Ebedziebe, jaką ustawę masz na myśli? Zapewne ma na myśli rozporządzenie w sprawie wysokości zasadniczego wynagrodzenia miesięcznego lekarzy i lekarzy dentystów odbywających specjalizację w ramach rezydentury. Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201213 l comment_24413 Tak chodzi mi o to rozporządzenie jak również o zapis w ustawie o zawodzie lekarza i lekarza dentysty gdzie można znaleść zapis Lekarz, który odbywa szkolenie specjalizacyjne w ramach rezydentury, otrzymuje zasadnicze wynagrodzenie miesięczne ustalane przez ministra właściwego do spraw zdrowia na podstawie przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw bez wypłat nagród z zysku za ubiegły rok, ogłaszanego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”, w drodze obwieszczenia, do dnia 15 stycznia każdego roku, w wysokości nie mniejszej niż 70% tego wynagrodzenia. Zgłoszenie