Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przyspieszenie zapamietywania - szczegolnie material "pamieciowy"

Featured Replies

Napisano

Mam wrażenie, że chcesz nas podpuścić i jesteś jakims internetowym trollem. Kilkanaście postów, w których ludzie Ci mówią, że to jest niebezpieczne/nie warto/spróbuj czegoś innego, a Ty dalej swoje. Jak grochem o ścianę normalnie. W sumie się nie dziwię, że masz problemy z zapamiętaniem słówek skoro nic do Ciebie nie trafia...

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 23.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• hehehe a mi udało się bez prądu

• Zacznij ćwiczyć "muzgu" i nie baw się w żadne drogi na skróty, w szczególności związanych z podłączaniem sobie do głowy czegokolwiek. Prędzej sobie, tego "muzgu" usmażysz ; )

• ja czegoś tutaj nie rozumiem - masz nauczyć się słówek z języka obcego - na to nie ma innej metody, niż powtarzanie. Możesz sobie co najwyżej skojarzyć z jakimś innym językiem (ja tak robiłam na przyk

Napisano

O specyfiki pytałeś już kilkukrotnie wiec nie ma sensu czynić to jeszcze raz.

Dalsze powtarzanie się uznam za śmiecenie 

Napisano
  • Autor

Tylko jeśli nic innego nie dziala to co pozostaje ?

A to co reklamują w sieci że niby "300 slow/h" to jest marketingowy bełkot za ktory chca kase, a to nie działa - jak oni te pomiary robili (jesli wogóle robili) ze im takie głupoty wyszły (bład pomiaru większy ponad 10 razy od wartości zmierzonej).

Napisano

To w takim razie pozostaje łopata i kopanie rowów. Przecież nie każdy musi mieć skończone studia.

Pozdrawiam świątecznie :D

Napisano
  • Autor

Z apteki bez recepty nic nie ma co by dzialalo, to co jest i tak nie dziala - pozostanie zaryzykowac z tdcs.

Napisano

Zdecydowanie odradzam tego typu mechanizmy. Może się to bowiem skończyć całkowicie odwrotnie do zakładnego rezutatu...

Jeśli nie możesz sobie poradzić z tak prostymi mechanizmami myślowymi - zrezygnuj z nich. Nie każdy musi być wykształcony. 

• 1 month later...
Napisano
  • Autor

Proby z tDCS zrobione na zasilaczu regulowanym, prad kontrolowany miernikiem.
Polozenie elektrod wg strony z schematem, prad: 2mA, czas: 30min., czas przerwy minimum 22h

Przyspieszenia tempa nauki nie wykryto - za mala zmiana zeby byla do zmierzenia.

Podobno sa jakies srodki/sposoby, ktore daja wymierne efekty - jak ktoz zna takie co by dalo sie je legalnie kupic - to prosze o informacje na pawel_zibi(malpka)poczta.fm. Bo w necie jest masa marketingowego belkotu, ktory promuje niedzialajace metody, a nic sensownego co by dzialalo to nie ma.

W miedzyczasie mialem stycznosc z napieciem 230V - wypadek przy pracy (bylo tylko "trzepniecie" bez zadnych innych skutkow). I z tej dniowki najdluzej sie pamietalo ... to co bylo tuz po tym incycencie - wraz z tym ktora to byla puszka laczeniowa i ktory to byl przewod. Czyli mozliwe ze jako dopalacz trzeba by uzyc krotkie impulsy o sporej amplitudzie (nadawalo by sie to do np. slowek)

Napisano

Jutro mam pediatrię, muszę wryć niedokrwistości, może przegryzę przewód przedłużacza to będzie mi się lepiej uczyło.

Napisano
  • Autor

Prawdopodobnie by to musialo byc cos coby dzialalo na podobnej zasadzie co defibrylator tylko kilkanascie razy mniejsza energia impulsu i ewentualnie inny ksztalt impulsu (tu prawdopodobnie wystarczy impuls o najkrotszym czasie jaki jest sie w stanie odczuc, o na tyle duzej energii zeby byl dosc mocno odczuwalny i na tyle malej energii, zeby nie mial wplywu na rytm pracy serca, elektrody mozliwie daleko od serca np. obie na jednej nodze - ma to tylko dac "kopniecie" - gdyz z tego wypadku wynika jednoznacznie, ze mozg rejestruje i pamieta zdarzenia zwiazane z silnym impulsem typu strach, uderzenie, a reszte - pomija jako nieistotne dla przetrwania.

Jak inaczej sie emocjami sterowac nie da to pozostanie wykorzystac impulsy elektryczne. Prawdopodobnie nadawal by sie do tego ktorys z aparatow serii automeridian (jest to fabryczny stymulator od elektroakupunktury, zasialny z baterii 6F22, przetwornica jest w samym aparacie) po zmianie ksztaltu impulsu i jego energii  - tylko ciezko jest zdobyc schemat tego aparatu).

Przegryzienie przedluzacza nic nie da - to by musial byc krotki impuls a nie ciagle podlaczenie.

Mna wstrzasnelo pelne napiecie 230V - krotki czas (styk koncowki odlaczonego przewodu z wierchem dloni - sila miesni w takim przypadki oderwie dlon od przewodu - jesli dotkniecie nastapilo by od wnetrza dloni to palce zacisna sie na przewodzie)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.