Napisano 12 Luty 201313 l comment_25944 Witam, chciałabym robić praktykę wakacyjną z ginekologii i pediatrii w stolicy. Nie wiem jakie tu panują zasady. Nie wiem jaki szpital jest godny polecenia i czy są jakieś trudności dla studentów z innych uczelni niż WUM. Proszę o pomoc i cenne informacje. z góry dziękuję. Zgłoszenie
Napisano 12 Luty 201313 l comment_25962 z ginekologii nie wiem gdzie może być fajnie, prawdopodobne że wszędzie jest podobnie beznadziejnie. Na pewno odradzam Szpital Kliniczny na Karowej, choc piękny nowoczesny i taki renomowany to nic się tam nie nauczysz. Na pediatrię tylko z doświadczeń z zajęć polecam Klinikę Pneumonologii Dziecięcej i Alergologii na Działdowskiej - oddział A lub C - C ciekawszy, bo tu się diagnozuje tbc dziecięca, wiele rzadkich chorób, jest co posłuchać i pobadać, choć latem na każdej pediatrii mało pacjentów jest. Zgłoszenie
Napisano 13 Luty 201313 l Autor comment_25964 Dziękuję za informację. A czy z dostaniem się na praktykę wakacyjną są jakieś problemy, kolejki, rankingi itp.? Bo w moim mieście uczelnianym powoli zaczyna byc tłoczno, ale z praktykami nie ma problemu (idę w miesiącu jaki mi pasuje). Zgłoszenie
Napisano 13 Luty 201313 l comment_25965 Znajomi, którzy robili praktyki w Warszawie po prostu pisali pismo do dyrektora konkretnego szpitala i czekali na odpowiedź czy wyraża zgodę. Czyli ta sama ścieżka co do każdego innego szpitala poza uczelnią. Zgłoszenie
Napisano 13 Luty 201313 l comment_25969 nie ma problemów z dostaniem się na praktyki - pytasz ordynatora o zgodę, piszesz podanie do odnośnych władz i tyle. Czasem chcą jakieś skierowania i ubezpieczenia, ale mi się jeszcze nie zdarzyło i zazwyczaj szedłem na przysłowiowe "ładne oczy". Zgłoszenie
Napisano 2 Kwiecień 201510 l comment_31058 Hej Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat praktyk wakacyjnych po 4 roku (chirurgia i SOR) w Warszawie. Na co dzień studiuję w Lublinie i z Warszawy też nie jestem więc za bardzo się nie orientuję które szpitale są dobre i gdzie w ogóle można odbyć takie praktyki. Dodam że najprawdopodobniej będę mieszkać na Woli Mógłby się ktoś wypowiedzieć i coś poradzić? Jak jest z papierologią itp? Z góry dziękuję za odpowiedź Zgłoszenie