Napisano 20 Luty 201313 l comment_26054 A chemia jaka była taka jest rys Nie wiem czy Jarosław ale książka z tych ambitniejszych ale treściwa i przyjemna Zgłoszenie
Napisano 20 Luty 201313 l comment_26056 Ania - wow, czyli to juz nie jest tak ze uczelnia uklada? Od kiedy tak jest? bo to chyba dobra wiadomosc dla staromaturzystow! Maja rowne szanse(?) Zgłoszenie
Napisano 20 Luty 201313 l comment_26057 ja odziałam już 5 rok korków więc trochę oglądu mam i paru uczniów na medycynę przygotowałem i tak: - z biologii - zdecydowanie jako baza 3 tomowy Operon rozszerzony + stary dobry Hoser do fizjologii + jak najwięcej zadań maturalnych wszelkiej maści i nie wyolbrzymiać klucza, bo wbrew pozorom każda logicznie i dobrze sformułowana odp. jest zaliczana (niektórzy nie rozumieją długo co znaczy logicznie sformułowana odp.) - z chemii podręczniki 3 tomy wyd. Rożak, już dawno niedostępne, ale zdecydowanie najlepsze + Witowski + zbiór Pazdry do zad. rachunkowych głównie + stare matury (wszelkie nie tylko CKE, ale i operonowskie, z GW, różnych dzienników, wydawnictw, materiały z OKE, wszystko) Zgłoszenie
Napisano 21 Luty 201313 l comment_26060 Ania - wow, czyli to juz nie jest tak ze uczelnia uklada? Od kiedy tak jest? bo to chyba dobra wiadomosc dla staromaturzystow! Maja rowne szanse(?) nie wiem od kiedy tak jest, wydaje mi się, że od kiedy jest nowa matura, ale mogę się mylić. Arkusze wyglądają nawet tak samo jak arkusze maturalne. Zgłoszenie
Napisano 21 Luty 201313 l comment_26064 http://chomikuj.pl/Zdzichunia/LICEUM/CHEMIA+arkusze+maturalne/EGZAMIN+WST*c4*98PNY+NA+AM proszę bardzo - takie same jak matura. Zgłoszenie
Napisano 22 Luty 201313 l comment_26070 zadania nie są takie same jak na maturze w danym roku, więc nie można postawić znaku równości. Są inne, ale w oparciu o te same wymogi. Zgłoszenie
Napisano 22 Luty 201313 l comment_26076 zadania nie są takie same jak na maturze w danym roku, więc nie można postawić znaku równości. Są inne, ale w oparciu o te same wymogi. nie miałam na myśli, że są IDENTYCZNE, tylko układane przez tych samych ludzi, czyli można powiedzieć, że to to samo czepiasz się Zgłoszenie
Napisano 22 Luty 201313 l comment_26078 Do biologii polecam jeszcze starą biologię Wiśniewskiego. Fajna książka, wszystko logicznie wytłumaczone, ponadto kilka rysunków/schematów na maturze było wycięte żywcem z tej książki. A do chemii dla mnie najlepsze były podręczniki Pazdro. Do tego wszelkie możliwe arkusze i powinno być dobrze. Zgłoszenie