Napisano 5 Lipiec 201312 l comment_27355 Czy jest sens kupować "Biochemię Harpera ilustrowaną"? Obiło mi się o uszy, że "zwykła" Biochemia Harpera ma więcej treści. Co wiecie na ten temat i co radzicie? Zgłoszenie
Napisano 5 Lipiec 201312 l comment_27356 ilustrowaną sie wg mnie lepiej czytało, treści jest porównywalnie - uzupełniona Bańkowskim i wykładami pozwala dostać 5 z egzaminu Zgłoszenie
Napisano 5 Lipiec 201312 l comment_27359 Ilustrowana jest fajna , sam nieraz się w niej zaczytałem A uzupełniona o to poprzednie (pomarańczowe )wydanie to już wypas , ja za Bańkowskim nie przepadałem Zgłoszenie
Napisano 10 Lipiec 201312 l comment_27393 Najlepiej najpierw czytać dane zagadnienie z Bańkowskiego, gdzie wszystko opisane jest dość prostym jak na biochemię, zrozumiałym językiem. Później zagłębiać się w Harpera, najlepiej tego starszego - żółtego. Takie połączenie daje gwarancję zrozumienia biochemii Zgłoszenie
Napisano 26 Grudzień 201312 l comment_28627 Polecam(tak jak napisał kolega powyżej) 5 wydanie Harrpera(żółta okładka) - w stosunku do wydania 6(czrna okładka) treści są opisane lepiej i obszerniej. Przykładem mogą być witaminy - wydanie 6 temat potraktowany skrótowo, wydanie 5 znacznie obszerniej. Różnice po między wydaniem 5, a 6? - nazwy. Kilka błędów w wydaniu 5 np. schematy są opisane wg. obecnej terminologii natomiast w tekście figuruje wcześniejsze nazewnistwo. Zgłoszenie
Napisano 29 Grudzień 201312 l comment_28643 U nas generalnie polecano Harpera starszego, z żółtą okładką. Ale prawdę mówiąc, u nas każdy szanujący się student zaczyna edukację od Bańkowskiego (czasem na tym poprzestając). Zgłoszenie