Napisano 13 Wrzesień 201312 l comment_27806 Ktoś mi kiedyś powiedział, że wypicie kawy i jedzenie gorzkiej czekolady sprawia, że chce się spać. Wydało mi się to mało możliwe, ale coś w tym jest, bo nawet jak z kawą połącze jakąkolwiek czekolade to zaraz jestem gotowy do spania Wiecie o co w tym chodzi? Zgłoszenie
Napisano 21 Wrzesień 201312 l comment_27905 Może to siła sugestii. Ciekawe, nie wiem jak to wyjaśnić na "logikę" powinny pobudzać, a nie usypiać. Jedynie: gdzieś czytałem, że u osób starszych niewielkie dawki kofeiny, poprzez poszerzenie naczyń mózgowych i poprawę krążenia mózgowego, pomagają w zasypianiu. W czekoladzie masz teobrominę (rozszerza oskrzela i obniża RR - może to jakoś wpływa "nasennie" ) ta działa jak kofeina - tylko słabiej, dłużej i obwodowo. Zgłoszenie
Napisano 22 Wrzesień 201312 l comment_27907 Gościu- jesteś na medycynie- już zawsze będziesz niewyspany i gotowy do spania. Z czekoladą czy bez Zgłoszenie
Napisano 23 Wrzesień 201312 l comment_27922 Tak włąsnie . Wiec pij ta kawe bez czekolady to wiecej sie nauczysz ;D Odnośnie tematu to nie wydaje mi sie żeby to tak działało Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 20213 l comment_50733 W sumie ja nie miałem jeszcze nigdy takich objawów i znaczeni gorzej się czuję jeśli nie wypiję rano mojej ulubionej kawy. Na całe szczęście niedawno zamówiłem sobie ją ze strony https://www.nespresso.com/pl/pl/ więc teraz nie muszę się w ogóle martwić, że mi jej zabraknie. Zgłoszenie
Napisano 6 Listopad 20223 l comment_621168 Ja również bez kawy nie potrafię zacząć dnia. Co prawda z dużą dawką mleka, ale dla mnie smeg ekspres do kawy to prawdziwy must-have i nie wyobrażam sobie bez niego życia. Zgłoszenie
Napisano 21 Styczeń21 Sty comment_770590 Kapsułki kawowe to idealne rozwiązanie dla osób, które oczekują szybkiego i prostego sposobu na przygotowanie aromatycznego napoju. Przy wyborze warto zwrócić uwagę na kompatybilność z ekspresem oraz preferencje smakowe. Na stronie https://sklepagm.pl/kawa-w-kapsulkach/ można znaleźć szeroką ofertę kaw, które zaspokoją potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Dzięki temu można łatwo znaleźć ulubione smaki i zapewnić sobie chwilę relaksu z filiżanką kawy. Zgłoszenie