Napisano 6 Październik 201312 l comment_28057 Witajcie. Wiadomo, że prof. Szczeklik takie pisał. Czytaliście? Polecacie którąś? Książki jakiś innych autorów? Zapraszam do dyskusji. Zgłoszenie
Napisano 6 Październik 201312 l comment_28058 Osobiście polecam "Pamiętniki chirurgów", fajnie się czyta, a prawi o pracy różnych lekarzy za okupacji, na górnym śląsku, w Afryce. Dobre do poduszki : ) Kiedyś próbowałem czytać "Pacjenci" Thorwalda Jurgena, niby interesująca, ale napisana zbyt rozwlekłym, "sienkiewiczowskim" stylem. Zgłoszenie
Napisano 6 Październik 201312 l Autor comment_28059 Bardziej miałem na myśli takie podejście filozoficzne o chorobie, cierpieniu pacjentów, misji doktora, niż o beletrystyce. Ale dziękuję za ten post, czekamy na kolejne. PS Co do medycznej beletrystyki to zacząłem czytać Rok Interny i mnie nie wciągnęła. Zgłoszenie
Napisano 7 Październik 201312 l comment_28060 PS Co do medycznej beletrystyki to zacząłem czytać Rok Interny i mnie nie wciągnęła. Robin Cook jest świetny Czytałem kilka z jego późniejszych tytułów ale cały czas myślę nad kupnem właśnie tej 1 bardziej osobistej książki o której piszesz Zgłoszenie
Napisano 8 Październik 201312 l comment_28070 Ja właśnie zaczęłam czytać "Kore" prof. Szczeklika. Póki co to ciąg luźnych skojarzeń medycyna-sztuka-dusza, ale mam zamiar ją doczytać do końca, "Katharsis" też... Zgłoszenie
Napisano 21 Październik 201312 l comment_28149 PS Co do medycznej beletrystyki to zacząłem czytać Rok Interny i mnie nie wciągnęła. Robin Cook jest świetny Czytałem kilka z jego późniejszych tytułów ale cały czas myślę nad kupnem właśnie tej 1 bardziej osobistej książki o której piszesz Robin Cook jest fajny, a w dodatku lepiej przedstawia medyczną rzeczywistość niż medyczne seriale i sporo książek. Zgłoszenie
Napisano 24 Październik 201312 l comment_28172 Też czytałam parę książek Cooka, naprawdę wciągają i są konkretnie medyczne Zgłoszenie