Napisano 21 Październik 201312 l comment_28140 Lekarze bardziej narażeni na choroby psychiczne – wyniki badań http://www.termedia.pl/Lekarze-bardziej-narazeni-na-choroby-psychiczne-wyniki-badan,10711.html jedna czwarta lekarzy i ponad 40 proc. studentów medycyny dozna zaburzeń psychicznych, w tym depresji i lęku. Jeden na 10 lekarzy, a jeden na pięciu studentów medycyny poinformowało, że myśli samobójcze w ubiegłym roku Jeszcze znalazłem coś z naszego podwórka: http://www.izba-lekarska.org.pl/439-lekarz_zawod_wysokiego_ryzyka Czyli kolejny kamyczek do ogródka lekarz-high-life Zgłoszenie
Napisano 21 Październik 201312 l comment_28144 Patrząc na poziom wypalenia i to jak zgorzkniali są niektórzy studenci (na ogól Ci najbardziej aktywni w rozmowach czy aktywności internetowej) to się nie dziwie Zgłoszenie
Napisano 14 Listopad 201312 l comment_28314 nie są to dobre prognozy ... ale taki zawód, nikt się chyba nie spodziewa, że lekarze są szczęśliwi zawsze i wszędzie i nie borykają się z problemami psychicznymi . Zgłoszenie
Napisano 16 Listopad 201312 l comment_28329 No tak, tak zawód, chociaż częstości zachorowań i tak mogą być mzaskakująco wysokie. Zgłoszenie
Napisano 27 Listopad 201312 l comment_28487 A w powszechnej świadomości zawód lekarza daje satysfakcję i zadowolenie... Zgłoszenie
Napisano 6 Grudzień 201312 l comment_28538 Ja mam taką zasadę że jeśli w swoją pracę nie wkładam serca to żegnam się z tą pracą. I znajduję nowe zajęcie. Toteż jeśli lekarzom uda się spuścić z tonu i zejść z piedestału specjalizacji i zaczną sprzedawać książki na allegro (lekarzom lub studentom po okazyjne cenie) a do tego założą jakieś stowarzyszenie i za darmo będą udzielać porad to i ludzie do nich się zbliżą i znani będą.. To się zaczyna od myślenia Zgłoszenie
Napisano 7 Grudzień 201312 l comment_28543 Tak jest na całym świecie - studia medyczne należą do najtrudniejszych, a zawód lekarza do najbardziej stresujących. Ale za to są oni opłacani pensjami 2-3 x wyższymi niż przeciętna. Zgłoszenie
Napisano 7 Grudzień 201312 l comment_28545 Mam sprzedawać książki na allegro, żeby zachować zdrowie psychiczne...? Zgłoszenie