Napisano 18 Luty 201411 l comment_28997 Hej, z tego co słyszę w szpitalu USK przy ul. Borowskiej we Wrocławiu zamontowano kamery... wszędzie. Jako jedną z przyczyn podaje się chęć regulacji pracy personelu tj. np. sprawdzanie czy lekarz caly czas pracuje, czy nie ma za dużo wolnego, czy jego etat nie jest za wysoki itd. Co o tym sądzicie? I czy przypadkiem nie gryzie się to z "tajemnicą lekarską"? pozdrawiam i jestem Waszego zdania Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201411 l comment_28998 Szczerze mówiąc to trochę trudno mi w to uwierzyc Jakkolwiek uważam, że każdy powinien rzetelnie pracować i jego czas pracy faktycznie powinien być wypełniony przede wszystkim pracą (i nauką jeśli jest ku temu możliwość) tak świadomość, że ktoś mnie cały czas obserwuje.... hmmm, chyba wolałbym zmienić miejsce pracy tak coś czuje Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201411 l comment_28999 a skąd to info? jutro się przyjrzę na zajęciach, ale wątpię, że to coś zmieni w tym szpitalu Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201411 l comment_29000 Wiem na pewno, że zamontowali jakieś na SOR i chyba gdzieś na blokach operacyjnych (?), ale czy gdzieś indziej to nie wiem. Borowska to w ogóle jakiś nienormalny szpital jest. Bieda, że rękawiczek studentowi pożałują, a z drugiej strony stać ich na montowanie kamer Wiecie, że ostatnio zażyczyli sobie, żeby uczelnia płaciła im za wakacyjne praktyki studenckie (info z dobrego źródła)? Chyba zapomniało im się, że są kliniką Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201411 l comment_29003 Artykuł przydatny w analizie poruszonego tematu - http://www.hrk.pl/pl/home/moja_kariera/prawo_pracy/Prawo_pracownika_do_prywatno%C5%9Bci_a_monitoring_w_miejscu_pracy.aspx Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201411 l comment_29008 to prawda,że jest monitoring i nie dotyczy tylko soru i sal operacyjnych,jakbym nie słyszała tego od pracujących tam lekarzy to też ciężko byłoby mi w to uwierzyć Zgłoszenie
Napisano 19 Luty 201411 l comment_29017 A mi dzisiaj lekarz powiedział, że kamery są też na salach operacyjnych i personel się zastanawia, czy ktoś kręci coś a'la House'a na żywo Mówił, też że gadał z informatykami którzy powiedzieli, że tych kamer jest tyle, że serwery i systemy operacyjne szpitala nie dają rady i dlatego duża część z nich w ogóle nie działa xD Także kasa poszła, a w toaletach nie ma nawet wylewek w kranach i klamek w kabinach, że o mydle nie wspomnę... Zgłoszenie
Napisano 30 Kwiecień 201510 l comment_31262 Te kamery to jakaś masakra. A co z prawem do intymności pacjenta podczas badania? Gdzie tajemnica lekarska itp? Zgłoszenie
Napisano 4 Marzec 20169 l comment_32989 właśnie czytam i ręce opadają, przecież wiadomo, że lekarz nie może sobie pozwolić na fuszerke, a jak ma trochę luzu to ma prawo odpocząć Zgłoszenie
Napisano 18 Grudzień 20214 l comment_50799 Nie wiem jak do końca to jest prawnie, ale wydaje mi się, że w częściach ogólnych jak najbardziej takie rozwiązania powinny się znajdować. Jak dla mnie bardzo dobrym rozwiązaniem są systemy zabezpieczeń Poznań i właśnie u siebie w domu także się na nie zdecydowałem. Zgłoszenie