Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urządzenia mobilne w użytku studenta i lekarza.

Featured Replies

Napisano

W przyszłości smatrfony same będą wykrywać u ludzi dolegliwości :D

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 27.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Na tabletach robimy zlecenia, piszemy obserwacje i tak dalej - z racji totalnej komputeryzacji w miejscu, gdzie obecnie pracuję.

• W przyszłości smatrfony same będą wykrywać u ludzi dolegliwości

• Ja zawsze plany zajęć i kół robiłam w excelu

• 2 weeks later...
Napisano

Myślę że moje pytanie będzie pasowało do wątku. Używacie jakiegoś słownika medycznego angielsko-polskiego na smartfona? Jesteście w stanie coś polecić?

• 1 month later...
Napisano

Hej,

Sama to tylko w smartofnie notatnik i kalendarz wykorzytsuję;) a ..jeszcze czasem jakieś zdjęcie książce zrobię. Natomiast rzeczy tyypu: tablet - często widzę, że lekarze używają...może nadgarstki tak nie bolą??

Napisano

Z życia studenckiego to oprócz oczywiście wyszukiwania na bieżąco wszelkich informacji na zajęcia, leków i objawów - prezentacje, na przykład do poczytania w pociągu. :)

• 1 month later...
Napisano

może to trochę mniej poważne, jeszcze studenckie, ale zadam jednak to pytanie - korzystacie z jakiejś aplikacji w stylu "plan zajęć"/"organizer" itd? Pytam, bo do tej pory jakoś tam przeszłam przez studia, ale na 6 roku mamy sporo obowiązkowych wykładów i innych pierdół, które wprowadzają pewien chaos (od biedy pewno i przez ten rok jakoś się przeczołgam, ale może komu innemu się przyda). Otóż - wszelkie aplikacje, a przeinstalowałam ich w celu wypróbowania chyba ze 20 - nie nadają się na plan w stylu "zajęcia zblokowane przez 1,5 tygodnia, następnie jakieś inne przez 4 dni, oprócz tego 2 zajęcia z medycyny ratunkowej w 3ci i 4ty czwartek listopada, obowiązkowe wykłady, gdzie jedne odbywają się we wtorki w co drugi tydzień, a inne co tydzień w środy, ale tylko w grudniu". Nie wiem jak wygląda rozkład zajęć na innych uczelniach, ale UMed w Łodzi daje w skrócie tego typu kociokwik :D do tej pory szło to bez większego problemu ogarnąć, ale ilość wykładów, na które muszę w tym roku swoje 4 litery przytargać jest przytłaczająco duża, no i oczywiście każdy z nich ma inny system odbywania. Wszelkie aplikacje albo mają funkcję zwykłego planu jak w szkole typu matma w każdy poniedziałek na 1ej godzinie, ewentualnie tydzień A i tydzień B. Wpisywanie każdego ćwiczenia i wykładu z osobna trwałoby chyba więcej niż ma to sens, zresztą w takiej sytuacji nie wiem, czy nie wolałabym kupić zwykłego kalendarza papierowego. A z drugiej strony nie chcę 3 lub więcej aplikacji, które w sumie dadzą mi to co chcę.

Korzystacie z czegoś ciekawego, czy raczej wszystko macie w pamięci? ;)

Napisano

w takiej sytuacji ja bym polegał na papierowym małym kalendarzyku - jak miałem dużo różnych zajęć nie tylko na studiach to mi się on najbardziej sprawdzal. W telefonie o dziwo czasem zdarzało się, że nie dostawałem powiadomienia lub był problem jak padała bateria.

Napisano

Ja nie korzystam , ot przepisuje plan z wirtualnej uczelni do excel'a ewentualnie codziennie sprawdzam wu(i musze przebrnać przez plan całego wydziału do harmonogram osobisty zaczyna działać w 3/4 semestru <facepalm>)

Część moich znajomych stosuje standardowy kalendarz google wprowadzając zajęcia po datach a jeśli  odbywają się przez ciągłość to jako zakresy

Napisano

Ja zawsze plany zajęć i kół robiłam w excelu ;)

Napisano

Od zeszłego roku używam kalendarza Google, można w nim wprowadzać powtarzające się zajęcia, np. wykłady powtarzające się w określony dzień tygodnia w zadanym zakresie dat. Wymaga to nieco wprawy i czasu, ale warto. Można mieć kilka kalendarzy do różnych rodzajów zajęć, np. Bloki, Egzaminy itd. o różnym kolorze. Dodatkową zaletą jest możliwość wprowadzenia wszystkiego na pececie i potem synchronizacji z telefonem i vice versa.