Napisano 1 Lipiec 201411 l comment_29805 W przyszłości smatrfony same będą wykrywać u ludzi dolegliwości Zgłoszenie
Napisano 2 Lipiec 201411 l comment_29808 Najczęściej używam latarki jeszcze w telefonie;) ale generalnie nie lubie wyciagac telefonu przy pacjentach bo mysle ze to troche niepowaznie wyglada - w sensie ze mozna pomyslec ze chce smsa napisac;) Zgłoszenie
Napisano 12 Lipiec 201411 l comment_29858 Myślę że moje pytanie będzie pasowało do wątku. Używacie jakiegoś słownika medycznego angielsko-polskiego na smartfona? Jesteście w stanie coś polecić? Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201411 l comment_30105 Hej, Sama to tylko w smartofnie notatnik i kalendarz wykorzytsuję a ..jeszcze czasem jakieś zdjęcie książce zrobię. Natomiast rzeczy tyypu: tablet - często widzę, że lekarze używają...może nadgarstki tak nie bolą?? Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201411 l comment_30107 Z życia studenckiego to oprócz oczywiście wyszukiwania na bieżąco wszelkich informacji na zajęcia, leków i objawów - prezentacje, na przykład do poczytania w pociągu. Zgłoszenie
Napisano 10 Październik 201411 l comment_30294 może to trochę mniej poważne, jeszcze studenckie, ale zadam jednak to pytanie - korzystacie z jakiejś aplikacji w stylu "plan zajęć"/"organizer" itd? Pytam, bo do tej pory jakoś tam przeszłam przez studia, ale na 6 roku mamy sporo obowiązkowych wykładów i innych pierdół, które wprowadzają pewien chaos (od biedy pewno i przez ten rok jakoś się przeczołgam, ale może komu innemu się przyda). Otóż - wszelkie aplikacje, a przeinstalowałam ich w celu wypróbowania chyba ze 20 - nie nadają się na plan w stylu "zajęcia zblokowane przez 1,5 tygodnia, następnie jakieś inne przez 4 dni, oprócz tego 2 zajęcia z medycyny ratunkowej w 3ci i 4ty czwartek listopada, obowiązkowe wykłady, gdzie jedne odbywają się we wtorki w co drugi tydzień, a inne co tydzień w środy, ale tylko w grudniu". Nie wiem jak wygląda rozkład zajęć na innych uczelniach, ale UMed w Łodzi daje w skrócie tego typu kociokwik do tej pory szło to bez większego problemu ogarnąć, ale ilość wykładów, na które muszę w tym roku swoje 4 litery przytargać jest przytłaczająco duża, no i oczywiście każdy z nich ma inny system odbywania. Wszelkie aplikacje albo mają funkcję zwykłego planu jak w szkole typu matma w każdy poniedziałek na 1ej godzinie, ewentualnie tydzień A i tydzień B. Wpisywanie każdego ćwiczenia i wykładu z osobna trwałoby chyba więcej niż ma to sens, zresztą w takiej sytuacji nie wiem, czy nie wolałabym kupić zwykłego kalendarza papierowego. A z drugiej strony nie chcę 3 lub więcej aplikacji, które w sumie dadzą mi to co chcę. Korzystacie z czegoś ciekawego, czy raczej wszystko macie w pamięci? Zgłoszenie
Napisano 10 Październik 201411 l comment_30295 w takiej sytuacji ja bym polegał na papierowym małym kalendarzyku - jak miałem dużo różnych zajęć nie tylko na studiach to mi się on najbardziej sprawdzal. W telefonie o dziwo czasem zdarzało się, że nie dostawałem powiadomienia lub był problem jak padała bateria. Zgłoszenie
Napisano 10 Październik 201411 l comment_30296 Ja nie korzystam , ot przepisuje plan z wirtualnej uczelni do excel'a ewentualnie codziennie sprawdzam wu(i musze przebrnać przez plan całego wydziału do harmonogram osobisty zaczyna działać w 3/4 semestru <facepalm>) Część moich znajomych stosuje standardowy kalendarz google wprowadzając zajęcia po datach a jeśli odbywają się przez ciągłość to jako zakresy Zgłoszenie
Napisano 10 Październik 201411 l comment_30297 Ja zawsze plany zajęć i kół robiłam w excelu Zgłoszenie
Napisano 10 Październik 201411 l comment_30298 Od zeszłego roku używam kalendarza Google, można w nim wprowadzać powtarzające się zajęcia, np. wykłady powtarzające się w określony dzień tygodnia w zadanym zakresie dat. Wymaga to nieco wprawy i czasu, ale warto. Można mieć kilka kalendarzy do różnych rodzajów zajęć, np. Bloki, Egzaminy itd. o różnym kolorze. Dodatkową zaletą jest możliwość wprowadzenia wszystkiego na pececie i potem synchronizacji z telefonem i vice versa. Zgłoszenie