Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Deklaracja Wiary Lekarzy - czy zasługuje na tak szeroką dyskusję?

Featured Replies

Napisano

Mi się wydaje iż jest to kolejny sposób na odwrócenie uwagi od innych spraw dziejących się w naszym kraju. 

sytuacje które skłaniaja kobiety do takich wyborów powinny być poza naszymi kręgami zainteresowań - jej brzuch, jej ciało, jej zycie.

Jej ciało, ale życie jej dziecka już do niej nie należy.

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 6.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zupełnie nie jestem w stanie zrozumieć tego szumu wobec tej deklaracji, niech sobie ktokolwiek podpisuje cokolwiek. Zapoznałem się z treścią tego dokumentu i przed wizytą u lekarza sprawdzę czy go pod

• Jak dla mnie, dyskusja na temat "deklaracji wiary" po raz kolejny pokazuje, jak daleko w Naszym kraju religia i prywatne przekonania ingerują w każdy zakątek życia, także tego zawodowego, co dla mnie

• Często gęsto takie medialne burze wybuchają z powodu nieznajomości aktualnych przepisów przez różne gadające głowy. Więc żebyśmy mieli jasność o czym mówimy:   Kodeks etyki lekarskiej Art 7 W szcz

Napisano

Zgadzam się, życie dziecka nie należy do matki, ale do lekarza też nie. Jeśli ciaża zagraża życiu matki, to nawet w Polskim prawie jest zapis, że lekarz powinien wykonać aborcję. I żadne tłumaczenia, że sumienie i klauzula tutaj są nie na miejscu.

BTW to tak jakby pewnego dnia w piekarniach nie było bułek bo klauzula sumienia pozwala piekarzom jedynie robić chleb :) Albo fotograficy przestali fotografować kobiety 40+, bo podpisali klauzulę sumienia, że będą uwieczniać jedynie piękno i młodośc... No bez sensu :)