Napisano 22 Październik 201411 l comment_30344 Cześć, Może ktoś z Państwa orientuje się czy można zmienić lekarza POZ podczas trwania świadczenia rehabilitacyjnego? Lekarz POZ wmawia mojej mamie, ze ma raka i został jej rok życia. A swą ''diagnozę'' stawia po samych wynikach krwi, co mnie osobiście doprowadza do furii, gdyż moja mama płacze. Zus odesłał do NFZ, a NFZ z kolei stwierdza, że to nie do nich, a Zusu.. Zgłoszenie
Napisano 23 Październik 201411 l comment_30345 Ja dopiero zaczynam swoją przygodę, ale jestem niemal pewien że Pani może tego dokonać Zgłoszenie
Napisano 23 Październik 201411 l comment_30346 Można zmienić. Świadczenie rehabilitacyjne jest świadczone przez poradnię rehabilitacyjną na podstawie papieru wypisanego przez lekarza. Taki dokument ma oczywiście jakiś tam termin ważności, ale jest podbity i ważny, więc nie zobowiązuje Cię (czy mamę) do korzystania przez okres jego ważności tylko z danego lekarza, który to zaświadczenie wypisał. Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l comment_30361 Świadczenie rehabilitacyjne jest świadczone przez poradnię rehabilitacyjną na podstawie papieru wypisanego przez lekarza. Rys, skoro w sprawę wplątany jest ZUS to chodzi zapewne o świadczenie rehabilitacyjne rozumiane jako kasa, którą ZUS wypłaca przez okres max 12 miesięcy tym, którzy wykorzystali już okres zasiłkowy, a rokują powrót do pracy (czyli nie nalezy im się renta). Zmiana lekarza POZ nie jest sprawą ZUS - pacjent ma prawo zmienić lekarza, bo gwarantują mu to odpowiednie przepisy i może to robić nieograniczoną ilość razy. W takim wypadku pobiera się dokumentację od starego lekarza i dostarcza nowemu, który od momentu zmiany wystawia wszystkie niezbędne zaświadczenia - włączając te, których wymaga ZUS. W razie potrzeby wypełni też formularz N-9. Co do obecnego lekarza rodzinnego - jeżeli rzeczywiście to tak wygląda rozważyłbym wysłanie pisma do Okręgowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej. Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l comment_30365 Moje małe zboczenie, słyszę świadczenie myślę usługa medyczna. Pointa taka sama - lekarza rodzinnego można zmienić zawsze i wszędzie, bo od czasu upadku kas chorych nie przypominam sobie sytuacji w których ktokolwiek miał z tym jakiekolwiek problemy (ale mogę się mylić). Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l comment_30367 Rys różnie z tym bywa :> Sama zmiana jest prosta - wypełnia się deklarację w nowym POZ i tyle. Lekarz może jej oczywiście nie przyjąć; na ogół przyczyną są limity narzucane przez NFZ. Najczęściej problemy pojawiają się już po zmianie - pacjent powinien uzyskać od poprzedniego lekarza swoją dokumentację medyczną i tutaj niekórzy rzucają kłody pod nogi, czaaaasami kończy się to w OILu i wtedy sprawa rozwiązuje się błyskawicznie. Zgłoszenie
Napisano 22 Styczeń 201511 l comment_30695 Dokumentacje medyczna pozwalaja jedynie skserowac na własny koszt Zgłoszenie
Napisano 18 Kwiecień 201510 l comment_31144 Generalnie swojego lekarza POZ możesz zmienić w każdej chwili. Wystarczy wypełnic tylko nowa deklarację i gotowe. Może spróbuj kiść do jakiegoś kompetentnego lekarza prywatnie. Wtedy będziecie mieli pewność co do choroby. Zgłoszenie
Napisano 19 Kwiecień 201510 l comment_31145 Po ch prywatnie do POZtu?? Takie cebulowe myslenie, jak zaplace, to bedzie lepiej, najlepiej dac w lape. Lekarze-stare komuchy jeszcze to nakrecaja. Zmien lekarza POZ, znajdz lepszego, moze poszukaj info w necie, jakichs opinii (chociaz tu tez sa albo skrajnie zle, albo skrajnie dobre, ciezko wykminic, ktora jest prawdziwa). Jak bedzie niekompetentny - zglos to i... zmien jeszcze raz. Zgłoszenie