Napisano 23 Kwiecień 201510 l comment_31190 Po pięciu latach studiowania wydaje mi się, że przede wszystkim trzeba chociaż trochę lubić te studia, żeby przejść je bez większych problemów emocjonalnych. Ja nie potrafiłbym zmuszać się do nauki na tym kierunku. Uczę się, bo mnie to kręci. I dalej jestem na wydziale bo jakoś nie wyobrażam sobie robić w życiu coś innego niż leczyć ludzi. Mimo tego, jak obecnie wygląda studiowanie, kształcenie, praca i szeroko pojęty system zdrowotny. Im dalej w to brnę, tym więcej budzi się we mnie frustracji, ale jak powiedziałem - dzięki temu że lubię "medycynę" dalej świadomie będę w nią brnął ; ) Zgłoszenie
Napisano 23 Kwiecień 201510 l comment_31191 Ja nie lubię i przeszedłem bez problemów emocjonalnych. Zgłoszenie
Napisano 23 Kwiecień 201510 l comment_31192 Uważam, że każdy z nas wybiera sobie kierunek kształcenia i wiem co go może czekać. Nie jest tak źle jeśli sie regularnie ćwiczymy i uczęszczamy na zajęcia.Medycyna jest jedną z dziedzin, która faktycznie jest trudna ale jak się chce to można wszystko. jeżeli ktoś ma powołanie a w tym zawodzie trzeba je mieć to trzeba przez to jakoś przebrnąć Zgłoszenie
Napisano 23 Kwiecień 201510 l comment_31205 Powolanie najczesciej maja licealisci po obejrzeniu grejsow. Zgłoszenie
Napisano 24 Kwiecień 201510 l comment_31209 Berbelek, nie powiedziałbym - strasznie zgorzkniałeś na tych studiach ; ) Zgłoszenie
Napisano 24 Kwiecień 201510 l comment_31214 Niefortunny skrót myślowy, którego użyłem, mając na myśli twarde zderzenie z rzeczywistością ochrony zdrowia w Polsce i upadkiem ideałów, niczym "Fortepian Chopina" ; ) Zgłoszenie
Napisano 26 Kwiecień 201510 l comment_31219 Marzę o studiach medycznych, ale jednak wizja wstawania przed świtem powracania do domu późnym wieczorem i zarywania całej nocy przeraża mnie. Kto wie czy nie na tyle skutecznie, żeby jednak się tam nie pchać. Z drugiej strony powinno się realizować marzenia. Zgłoszenie
Napisano 26 Kwiecień 201510 l comment_31221 Jak tak sobie przeglądam to forum i czytam na temat samych studiów to zdecydowanie przeważa opinia, że nie są to studia proste, łatwe i przyjemne, ale satysfakcjonujące. Z drugiej strony praca po nich jest na tyle odpowiedzialna, że chyba takie właśnie powinny być. Zgłoszenie
Napisano 26 Kwiecień 201510 l comment_31223 Jeżeli chcesz to robić i fascynuje Ciebie tego typu zajęcia, czy też w przyszłości robota to nie będzie dla ciebie trudności w studiowaniu jakiejkolwiek medycyny czy profilu. Sam tak sobie to wszystko tłumaczyłem zawsze, by tylko być optymista. Zgodzę się z wami jest to bardzo trudne, ale do zrobienia! Zgłoszenie