Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy studia medyczne są piekłem ?

Featured Replies

Napisano

od jakiegoś czasu marzą mi się studia medyczne, ale jak myślę, że tak trzeba zakuwać, to chyba się jeszcze poważnie nad tym zastanowię, nie mam jakichś wielkich problemów z uczeniem się, przyswajaniem dużej ilości wiedzy itp. tylko, co będzie jak się wpadnie w ciąg imprezek itp. na studiach medycznych to jest możliwe ;)

• Odpowiedzi 85
  • Wyświetleń 89.2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• No zaraz się okaże, że to spacerek ta medycyna, ale niektórzy to chyba mają krótką pamięć! Oczywiście, wiele zależy od uosobienia samego studenta, uczelni, danego semestru, planu zajęć czy asystenta p

• Codziennie na rano do samego wieczora siedzieć na seminariach i wykładach (obowiązkowo, bo się świat zawali, akt zgonu nie zwalnia z zajęć), 23 duże kolokwia i egzaminy w roku, ALE PIEKŁO NIE JEST. J

• Powolanie najczesciej maja licealisci po obejrzeniu grejsow.

Napisano

haha wszystko i tak zależy od Twojej umiejętności zarządzania czasem. Znam osoby, które cały czas balują a i tak sobie dobrze radzą, a są też osoby,które zakuwają cały czas i ledwo ciągną. Do tego medycyna to weryfikacja tego czy faktycznie szybko przyswajasz wiedzę:)

Napisano

Moim zdaniem wiele zależy od podejścia. Jeśli celem jest życie studenckie, to nauka na każdym kierunku może być piekłem i stratą czasu. Ja skupiałam swoje wysiłki na wartościowych przedmiotach- tych, które najbardziej mnie interesowały i były przydatne. Inne- tzw wypełniacze programowe zaliczałam aby mieć z głowy. Dzięki temu fajnie wspominam ten czas....

Napisano

Zależy gdzie i na kogo się trafi. Czasami się starasz, nie imprezujesz, a jak jakiś palant sie na ciebie uweźmie to nie możesz dać sobie rady. U mnie tak było. Dwóch profesorów było nie do przejścia. Po poprawkach i masie strsu wreszcie udało się pozaliczać przedniomy, ale to mnie kosztowało tyle zdrowia,że aż żal pomyśleć, że zdobycie tytułu doktora trzeba przypłacić własnym zdrowiem. 

Napisano

To, czy będzie ciężko czy nie zależy od 2 rzeczy: od Ciebie samego oraz od tego, na kogo trafisz. Jeżeli interesuje Cię to, czego się uczysz i masz do tego predyspozycje, to będziesz się szybko uczył i miał sporo wolnego czasu (jak na studenta medycyny). Jeżeli trafisz na prowadzącego zajęcia kretyna z przerośniętym ego, to możesz mieć na tym konkretnym przedmiocie piekło (w 2 semestrze mam ten pech).

Napisano

Znam takich na wydziale, co to się bardzo niewiele uczą, a jadą albo na fuksie, albo na gotowcach i giełdzie.

Skończenie tych studiów to nie jest jakiś wielki wyczyn. Zawsze będę powtarzał, że najtrudniej jest się na nie dostać, a jeszcze trudniej z nich wylecieć ; )

Mimo tego faktycznie są takie przedmioty, jak na przykład anatomia i farmakologia, którym trzeba poświęcić naprawdę sporo czasu, a i sporo stresu można się na nich najeść.

Napisano

Znam takie przypadki i znam osobiście ludziktórzy tak robią a później lekarz jest jaki jest. Zauważyłamże później życieweryfikuje takich ludzi i kończą źle. Dla mnie farmakologia jest bardzo ciężka dużo z niej nie pojmuję prawda trzeba się dołożyćdo tego przedmiotu anatomia mi bardziej do głowy wchodzi.

Napisano

Ogólnie nie jest trudno jeżeli umiesz szybko zapamietywać i nauka nie stanowi dla Ciebie większych trudności.

Czasem jakiś profesor się zaweźmie i trzeba będzie powtarzać, ale tak to jest nawet spokojnie.

Podobnie jest na innych kierunkach studiów np. inżynieryjnych, gdzie jest chyba nawet więcej materiału i matma :P

Napisano

Mam koleżankę która jest na 3 roku medycyny, no i z tego co mi opowiadała to rzeczywiście trzeba się sporo uczyć, nie można się poobijać:) czy poimprezować na tygodniu:) raczej trzeba chodzić na studia codziennie bo póżniej jest ciężko nadrobić materiał. A uczelnia to chyba najlepsza w Lublinie

Napisano

Trzeba chodzic codziennie bo inaczej nie zalicza przedmiotu :) Obecnosc na wszystkich zajeciach jest obowiazkowa, a odrabianie to wielki problem.