Napisano 24 Styczeń 201214 l comment_20089 Ja nie dostałam na I roku akademika, wynajmowałam mieszkanie i teraz już ciężko byłoby mi się zdecydować na akademik Wynajmowane z ludźmi z roku mieszkanko to świetna sprawa, tym bardziej że wychodzi taniej niż w aka (w Szczecinie ceny za pokój w akademiku są wysokie w porównaniu z innymi uczelniami). Poza tym- możesz zapraszać bez problemu znajomych na noc, bez jakichś opłat za nocleg. Masz własną kuchnię a nie taką na całe piętro. Łazienka na 3-4 osoby a nie na kilkanaście. Ale fakt faktem w akademiku chciałabym pomieszkać chociaż miesiąc Zgłoszenie
Napisano 8 Wrzesień 201510 l comment_31941 Pokój w mieszkaniu znacznie bardziej komfortowy niż w akademiku. Więcej prywatności Zgłoszenie
Napisano 24 Grudzień 201510 l comment_32680 Moja siostra studiuje w Zabrzu i mieszka własnie w akademiku. Z tego co widziałam po zdjęciach i z jej opowieści wnioskuje ze nie jest to najlepsze rozwiazanie. Jesli tylko masz mozliwosc to radze Ci wybrac jednak pokoj w mieszkaniu. Chyba ze potrafisz skupic sie przy ciaglych imprezech i bez lodowki w pokoju to okej Zgłoszenie
Napisano 4 Luty 201610 l comment_32799 Jeżeli czujesz się na siłach (głównie finansowo) możesz spróbować z wynajmem pokoju, a nawet zebrać kilku znajomych, jeżeli masz taką możliwość i wspólnie wynająć jakieś lokum. Ale wszystko zależy od tego jak stoisz finansowo. Ja jak wynajmowałam ze znajomymi mieszkanie to było to miłe do czasu, aż pojawiły się problemy finansowe i nasza wypłacalność, powiedzmy wyzerowała się. Miałam później przez pewien okres problemy z uregulowaniem zaległości, ale jakoś w końcu się udało wyjść na prostą Są na rynku firmy które skutecznie potrafią ściągnąć należności dla swoich klientów, więc nie miałam niestety większych szans z wymiganiem się. No, ale wspomnienia z mieszkania i okresowego "usamodzielnienia się" pozostały, co miło wspominam Zgłoszenie
Napisano 25 Luty 201610 l comment_32886 Powiem tak, Ci co mogą sobie pozwolić na mieszkanie, twierdzą, że nie umieją się uczyć w akademiku. A wg mnie można i uczyć się w akademiku, trzeba dobrze się dobrać w pokoju. Znam dziewczynę, co sama wynajmowałą mieszkanie i to w stolicy, twierdząc, że musi mieć spokój. Zgłoszenie
Napisano 25 Luty 201610 l comment_32898 Ja uczyć bym się umiała prawie wszędzie, ale mieszkac z kimś w pokoju? Nigdy w życiu. Zgłoszenie
Napisano 24 Październik 20169 l comment_33779 tylko akademik najlepsze lata spędziłam w akademiku w mieszkaniu to nie to samo:) plus najlepiej uczyć się razem;D Zgłoszenie