Napisano 14 Listopad 201114 l comment_4794 Xavier może trochę za późno na moją odpowiedź, ale podzielę się nią dla potomnych Ja mieszkałem 4 lata w takim przybytku (3 lata w internacie w LO i rok w akademiku w Zabrzu-Rokitnicy) teraz mieszkam na stancji, więc jako jeden z niewielu mam porównanie Akademik jest miejscem świetnym, bez dwóch zdań. Czuje się tam prawdziwą, studencką atmosferę. Zawsze kiedy masz już dośc patrzenia na książki wystarczy, że zrobisz 3 kroki i możesz porozmawiać ze wspaniałymi ludźmi, którzy nierzadko Cię nakarmią i napoją za to, że oderwałeś ich od tego samego z czym Ty się męczyłeś Ponadto obieg informacji jest rzeczywiście świetny, nie musisz się też martwić, że nie masz wszystkich książek z biblioteki, a kupować nie masz zamiaru. Ja dzięki temu widziałem i korzystałem np. z większości atlasów anatomicznych dostępnych na rynku i wiem, że niektóre to gówno, a w inne sam bym zainwestował. Ponadto w Twoim przypadku dochodzi tu specyfika miasta ZABRZE. Jest to chyba najmniej studenckie miasto z uczelnią medyczną. W związku z tym, jeśli chcesz trochę pożyć jak student to nie ma lepszego wyboru od akademika. W mieszkaniu to będzie mało przyjemne, tym bardziej, że zajęcia są w ciągłych rozjazdach i lepiej mieć znajomego z autem jeśli nie masz swojego. W innych miastach mieszkanie na stancji nie jest tak "uciążliwe", bo te miasta po prostu żyją. Dlatego ja cenię sobie, że mam swój pokój i nie dzielę go z nikim Jednak jeśli ktoś zaproponowałby mi akademik pewnie długo bym się zastanawiał zanim podjął bym decyzję o tym gdzie mieszkać. Jedyne co wiem na pewno to to, że nie polecam trójek. Dwójki są ok, ale trójki to zło ;D I tak jak ktoś wspomniał, na mieszkanie przyjdzie czas, ale na akademik w pewnym momencie jest już za późno Zgłoszenie
Napisano 21 Listopad 201114 l comment_4898 zdecydowanie mieszkanie, na imprezy zawsze można chodzić do akademika:D a cisz i spokój podczas nauki jest bezcenna Zgłoszenie
Napisano 21 Listopad 201114 l comment_4906 nieustające imprezy w akademiku to mit. Można się spokojnie i bez problemu nauczyć na każde zajęcia. No chyba, że ktoś musi gadać do siebie jak najęty to wtedy może być gorzej Zgłoszenie
Napisano 22 Listopad 201114 l comment_4954 Jeśli chodzi o Polaków to rzeczywiście mit, ale wystarczy mieszkać na piętrze z Hiszpanami ;] Jeśli chodzi o mnie, to nie wyobrażam sobie mieszkania z akademiku z dwóch powodów: nie zniósłbym braku miejsca (nie oszukujmy się, 3 osoby na 15 metrach to dość ciasno); nie zniósłbym ciągłej spinki (psychicznie - ciągłe nakręcanie się do nauki). No ale to tylko moje zdanie, i wiele osób zarzuca mi, że nie do końca powaznie podchodzę do studiowania na AM, co nie przeszkadza mi w udowadnianiu, że się mylą Jeśli miałbym wybierać - tylko mieszkanie, tylko pokój jednoosobowy, tylko studenckie, czyli bez właściciela. Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201114 l comment_18877 Jeśli miałbym wybierać - tylko mieszkanie, tylko pokój jednoosobowy, tylko studenckie, czyli bez właściciela. no tak to by pewnie każdy chciał, ale nie każdy może sobie pozwolić Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201114 l comment_18882 Nieprawda, znam takich, którzy wybierają akademik, akademik i jeszcze raz akademik. A pokój można znaleźć za 450-500 zł więc w stosunku do 350 zł za akademik to prawie to samo, jeśli nie taniej. Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201114 l comment_18888 vebus pokój u nas w akademikach nie kosztuje więcej niż 350 zł przypadkiem? Coś słyszałem, że drożyzna teraz. Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201114 l comment_18894 W Łodzi ceny są porównywalne, a nawet samodzielny pokój w mieszkaniu można mieć taniej niż dwuosobowy akademik. Zgłoszenie
Napisano 1 Grudzień 201114 l comment_18901 vebus pokój u nas w akademikach nie kosztuje więcej niż 350 zł przypadkiem? Coś słyszałem, że drożyzna teraz. Według najnowszych danych na stronie Akademii 320 za trójkę, 350 za dwójkę w Bliźniaku W Jubilatce ceny z kosmosu Zgłoszenie
Napisano 6 Grudzień 201114 l comment_18971 Jubilatka jest tylko dla bogatych Kebabów. Przepraszam, zagranicznych gości z ED. Zgłoszenie