Napisano 15 Wrzesień 201510 l comment_31986 witam Co sądzicie o wpływie obcowania z delfinami na nasze zdrowie? Niektórzy twierdzą,że przebywanie z delfinami działa kojąco dla ducha i ciała,a także jest ono źródłem dobrej zabawy. Zgłoszenie
Napisano 2 Październik 201510 l comment_32056 swietny pomysl! zwlaszcza ze sa bezpieczne i nie wyrzadza krzywdy! musi byc bosko plywac z delfinami Zgłoszenie
Napisano 8 Październik 201510 l comment_32077 Nie chodzi tu konkretnie o delfiny. Człowiek jest zwierzęciem stadnym i chcąc nie chcąc potrzebuje towarzystwa. Zgłoszenie
Napisano 26 Październik 201510 l comment_32401 Mi się wydaję, że właśnie o delfiny tu chodzi. Ja sama mam bzika na punkcie delfinów. Nawet podobne zabawki edukacyjne dla 4 latka kupuję. Tylko, że to nie chodzi czy je lubimy, czy nie, tylko o to, że mają dobry wpływ na rechabilitację. Nie ma to nic wspólnego ze stadem. Zgłoszenie
Napisano 21 Grudzień 201510 l comment_32666 Też się zastanawiałam czy taka rozrywka może być formą leczenia. Duzo się o tym mówi, ale nie wiedziałam czy akurat te zwierzęta mają tak zbawienny wpływ czy to prostu przebywanie wśród zwierząt i odrobina ruchu mają takie pozytywne efekty Zgłoszenie
Napisano 22 Grudzień 201510 l comment_32676 W Polsce jest plan na powstanie ośrodka delfinoterapii - http://www.delfinoterapia.cuprum.pl/ Na stronie można znaleźć listę chorób, w których delfinoterapia może wspomóc leczenie. Podczas zabawy, delfin wysyła ultradźwięki w miejsce dotknięte chorobą. Przy okazji mogą pomóc pokonać nieśmiałość. Zgłoszenie
Napisano 22 Grudzień 201510 l comment_32677 Doczytałem do zakładki "leczone choroby" i... zwątpiłem po przeczytaniu słowa "śpiączka" a właściwie to "dysleksja" które to delifinoterapią mają być leczone. (chociażby jako leczenie wspomagające). Czy ktoś zechce sobie zadać sobie trudu i znaleźć trzy poważne opracowania naukowe z których wynika, że faktycznie delifinoterapia ma zastosowanie w leczeniu powyższych?(o gruźlicy nie wspomne...) Do tego momentu jestem na nie. (oczywiście nie neguję dobroczynnego wpływu zwierząt na ogólną kondycje psychiczną człowieka, ale z tą gruźlicą to przesada) Zgłoszenie