Napisano 9 Listopad 201510 l comment_32508 Pediatria - jaka to specjalizacja? I o odpowiedź poprosimy lekarzy tej wlaśnie specjalności lub w trakcie specjalizacji. Z mojego doświadczenia z pediatrią i pediatrami dodam na początek kilka skojarzeń: - coraz bardziej specjalistyczna - chętniej wybierana przez kobiety Zgłoszenie
Napisano 9 Listopad 201510 l comment_32509 Wymagająca dużych pokładów cierpliwosci i ciepła. Opiekujesz się małym pacjentem, ale też jego opiekunami, którzy chwilami stanowią większe wyzwanie niż dziecko Aktualnie w związku z możliwoscią kształcenia się w wąskiej specjalizacji z pediatrii, daje to możliwosć ciągłego rozwoju oraz zerwania z "mitem pediatry- lekarza POZ". Zdecydowanie nie musi być nudno. Zgłoszenie
Napisano 23 Listopad 201510 l comment_32575 Specjalizacja, która wymaga rozległej wiedzy. Często też trzeba mieć cierpliwość, bo rodzice coraz bardziej są przewrażliwieni i przychodzą do lekarza dosłownie ze wszystkim :) Zgłoszenie
Napisano 21 Grudzień 201510 l comment_32664 Częściej wybierają to kobiety, bo jednak praca z dziećmi wymaga cierpliwości, ogólnej wiedzy i podejścia do małego pacjenta. Co nie znaczy, że panowie się do tego nie nadają, ale może trochę się boją i wolą pracować z dorosłymi Zgłoszenie
Napisano 14 Styczeń 201610 l comment_32717 Według mnie bardziej cierpliwi są mężczyźni niż kobiety. Jak dla mnie panowie wolą jednak pracować z dorosłymi, bo czują się poważniej w swoim zawodzie Zgłoszenie
Napisano 29 Luty 201610 l comment_32941 może i mężczyźni są bardziej cierpliwi, ale kobiety z reguły mają lepsze podejście Zgłoszenie
Napisano 2 Marzec 201610 l comment_32961 Oj uwierz że nie zawsze tak jest ;D wszystko zależy od danej osoby, jeden będzie cierpliwy a innemu sie będą ręce trzęsły ze złości Zgłoszenie
Napisano 6 Czerwiec 20169 l comment_33394 W mojej rodzinie i mama i ojciec są pediatrami, dlatego nie mogę zdecydować kto lepszy))) Zgłoszenie