Napisano 23 Styczeń 201313 l comment_25411 zmagam się teraz z pediatrią i muszę powiedzieć, że gdyby zsumować wszystkie rozdziały kubickiej i dobrzańskiej to byłaby całkiem niezła książka. Mam wrażenie, że w wielu miejscach się uzupełniają. Oczywiście najnowsze wytyczne w rodzaju karmienie, suplementacja witamin, alergie, biegunki itp lepiej znaleźć gdzie indziej. Zgłoszenie
Napisano 23 Styczeń 201313 l comment_25420 dla mnie te książki są fatalne - ja robie te przeszło 2000 stron naszych skryptów, które są lepiej napisane i dokładniejsze momentami niż Kubicka. Patrząc po teście widzę że obrałem dobrą taktykę A wytyczne swoją drogą bo to się zmienia - układ oddechowy, ZOMR, dawkowanie witaminy K i D3, żelaza u dzieci, reszta się wiele nie różni nawet jak czytam skrypt z neurologii dziecięcej z 2001 roku. Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201312 l comment_27738 Wie ktoś coś może o tym nowym podręczniku pod red. W. Kawalec, R. Grendy i H. Ziółkowskiej? Czy to tak naprawdę nie Kubicka w nowej okładce? No i jak z wartością merytoryczną jeśli ktoś wie oczywiście... Pozdrawiam! Zgłoszenie
Napisano 5 Wrzesień 201312 l comment_27752 Facet w bibliotece nam powiedział, że napisali tę książkę zupełnie od nowa. Część rzeczy się na pewno powtórzy, ale nie sądzę, żeby była to czysta kopia z nową okładką. Z drugiej strony, nie miałam jej w ręce (podobnie jak i poprzedniego wydania) żeby porównać. Zgłoszenie
Napisano 5 Wrzesień 201312 l comment_27753 Na łysego bym się akurat nie powoływał Wg koleżanki, to co akurat czytała wydaje jej się nieco bardziej przystępne. Ja jeszcze nie otwierałem, jak jest, wyjdzie dopiero w praniu Zgłoszenie
Napisano 16 Wrzesień 201312 l comment_27835 No ja też mu tak do końca nie zawierzam ale tej opinii z sufitu, myślę, nie ściągnął Zgłoszenie
Napisano 17 Wrzesień 201312 l comment_27838 szukam dobrego podręcznika do nauki badania dzieci, zawierajacego też wszelkie normy (odechy, RR, wzrost, waga, obwody, parametry labolatoryjne itd.) w zależności od wieku dziecka. polecicie coś? Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27870 badanie dzieci Obuchowicz Propedeutyka pediatrii skrypt WUM (ten nawet jest lepszy) Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27882 ten skrypt to "Zarys propedeutyki pediatrii" Wróblewska-Kałużewska, Werner? coś takiego znalazałam na chomiku, wydanie 4 unowocześnione. czy to jest najnowsze? Zgłoszenie