Napisano 4 Październik 201312 l comment_28048 a to sorki, nie wiedziałam, że można zamieniać to w takim razie nie jest problemem, przynajmniej w dostaniu się Zgłoszenie
Napisano 11 Maj 201411 l comment_29535 Witajcie Drodzy Forumowicze! Otóż mam do was pytanie. Kończę aktualnie 1 klasę LO profil humanistyczny. Trudno w wieku 16 lat podjąć było decyzje,co chcę się robić w życiu,dlatego wybór padł na ten profil. Teraz wiem,że to był błąd życia;c. Jednak,chciałbym zdawać chemię R i biologię R na maturze,i próbować na medycynę. I tutaj mam do was pytanie! Myślicie,że przez 2 lata dałbym rade poprzez korepetycje i uczenie się systematyczne nauczyć się tych przedmiotów,tak żeby było ponad 80% z matury? .Dzięki z góry za odpowiedź Zgłoszenie
Napisano 11 Maj 201411 l comment_29537 Pewnie że się da. Nauczyć na pewno, nawet bez korków, chociaż z korkami pewnie łatwiej. Ważna jest systematyczna praca. A matura to i tak trochę szczęścia, więc można i później zacząć i dobrze zdać Zgłoszenie
Napisano 11 Maj 201411 l comment_29538 Pewnie. że można. Pierwszą klasę ogólniaka przebimbałem, dwa następne lata wystarczyły, aby dobrze zdać biolę i chęmię na rozszerzeniu oraz fizykę na podstawie. Bez problemu, przy odrobinie zapału, można dobrze przygotować się w dwa lata do matury bez konieczności ograniczenia do totalnego minimum spotkań towarzyskich i wszelkich przyjemności. Po za tym pamiętaj, że na rozszerzona matura nie zawiera specjalnie więcej materiału niż podstawowa. Za moich czasów, na ten przykład, matura rozszerzona z chemii od podstawowej w zakresie materiału różniła się jedynie tym, że ta pierwsza obejmowała również elektrochemię. Zgłoszenie
Napisano 12 Maj 201411 l comment_29540 Teraz w ogólniaku rozszerzenie zaczyna się i tak dopiero w 2 klasie wiec nic nie straciłeś Zgłoszenie