Napisano 15 Wrzesień 20187 l comment_35496 Cześć wszystkim: Ze względu na moje zainteresowania od dłuższego czasu chciałem pójść na studia na kierunek lekarski, jednak uświadomiłem sobie, że przed podjęciem decyzji (trzeba jeszcze dobrze napisać maturę oczywiście ) warto byłoby się też dowiedzieć jak wyglądają zarobki w tej branży. Niestety, nigdzie nie mogę znaleźć żadnych rzetelnych informacji, a jedynie ogólnikowe stwierdzenia. W związku z tym mam wielką prośbę do kogoś "w temacie", by odpowiedział mi na te pytania: 1. Ile naprawdę może zarabiać rezydent? Wiem, że to zależy, ale biorąc jakąś rozsądną liczbę dyżurów czy innych prac + podstawa, to o jakich kwotach można myśleć? 2. Jak wygląda możliwość pracy w szeroko rozumianym przemyśle farmaceutycznym (badania kliniczne, firmy) na studiach i po nich? Czy jest taka możliwość jak na np: studiach ekonomicznych, by w czasie studiów mieć tam praktyki, a podczas robienia specjalizacji dorabiać sobie w jakiś sposób tam pracując? Z góry dziękuję za odpowiedzi Zgłoszenie
Napisano 16 Wrzesień 20187 l comment_35497 Lekarz i praca w przemyśle farmaceutycznym? Pomyliłeś w takim razie kierunki. Zgłoszenie
Napisano 6 Luty 20205 l comment_42873 Mój brat jest fizjoterapeutą, skończył studia z bardzo dobrymi wynikami. Przez dwa lata pracował jako fizjoterapeuta w szpitalu, zarabiał tam minimum krajowe plus premia, miał ok 2 tys. na rękę. Teraz pracuje w prywatnym gabinecie i zarabia znacznie więcej. W publicznym szpitalu żeby zarobić musisz być dobrym i cenionym lekarzem lub ordynatorem, reszta zarabia marne pieniądze. _________________________________ rehabilitacja Białystok Zgłoszenie