Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile zarabia się na stażu podyplomowym?

Featured Replies

Napisano
berbelek, nie odwracaj kota ogonem. Biedaczek został zaszczuty za chamskie posty na temat "księżniczek"?
  • Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 63.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ej ej czy Wy aby nie przeginacie? "A żyć jak królowa to będziesz, ale za pieniądze swojego gacha." co to za język w ogóle?! Wiem, że każdy mierzy swoją miarą, ale bez przesady z tymi ciętymi uwagami.

• Gość aSia
    Gość aSia

Na moje konto wpływa co miesiąc ok. 1440zł plus 440 zł za 4 obowiązkowe dyżury. Raz na kwartał można zrobić 5 dyżurów i wtedy jest 550 zł. Jednorazowo dostałam w styczniu 300 zł ekwiwalentu socjalnego

• trzeba się pomęczyć 12 lat ale potem można pracować na tych 3 etatach i kupić dom pod warszawą, porshe, merca i spokojnie umrzeć na zawał w wieku 50 lat fajny spadek dla rodziny - nawet nie wiedzą od

Napisano

To akurat prawda, że są takie księżniczki, który pracę traktują jako hobby, a wypłatę jako kieszonkowe na drobne wydatki, bo je MONSZ-BIZNESMĘ uczyma. A uczciwie pracującego, który chciałby normalnie zarabiać krew zalewa.

Są też księżniczki córcie bogatych ojczulków, które są gotowe robić specjalizacje z wolontariatu, bo "nie wyobrażają sobie robić nic innego" i "zrobią wszystko, żeby zostać dermatolożką" - cóż za poświęcenie swoją drogą!

Przecież to patologia!

edit

ps. ebedziebie, oczywiście, chodziło mi o wolontariat.

Napisano

A mnie krew zalewa, jak widzę Twoje posty.

Bo panie z medycyny to albo stare panny, które niewiele wymagają od życia, albo laski "biznesmenów", które jak same się przechwalają, będą chodzić do pracy w celach hobbystycznych, bo na nie mąż zarobi.

Z dwojga złego wolę już być niewiele wymagająca od życia, niż wylewać żółć w ten sposób.

Napisano
To akurat prawda, że są takie księżniczki, który pracę traktują jako hobby, a wypłatę jako kieszonkowe na drobne wydatki, bo je MONSZ-BIZNESMĘ uczyma.

I też jako hobby rodzą dzieci, zajmują się potem nimi i domem? Coś mi się wydaje, że podajesz bardzo nieliczne przykłady.

Napisano
które są gotowe robić specjalizacje z etatu,

Z tym etatem to czasem stawki są wyższe niż na rezce wiec nie rozumiem, chyba o wolontariat ci chodziło prędzej 

Napisano

berbelek, przecież nikt nie zaprzecza, że NIE MA takich księżniczek, pewnie, że są, nie tylko na naszych studiach. Tylko w Twoim poście cytowanym już wielokroć przez Okę jest wyraźnie napisane, że na medycynie są dziewczyny tylko albo takie, albo takie (nie będę cytować tego po raz kolejny). To jeszcze się dziwisz, że Ci dziewczyny odpowiedziały w taki sposób, a i panom się nie spodobało? Sam atakujesz, a potem udajesz pokrzywdzoną owieczkę. No to się zdecyduj, w lewo albo prawo.

Napisano

edziebede/ededziebe? edziebededzie? ebedziebe!

Twój post o częściach samochodowych był bardzo ciekawy - niestety niewiele z niego zrozumiałem :) moja znajomość motoryzacji kończy się na wymianie żarówki w samochodzie i rozróżnieniu, że do diesla lejemy ON a do benzyniaka Pb 95 :) Zapewne jesteś w stanie dużo rzeczy zrobić sam i przez to wiele pieniędzy zaoszczędzić. Ja niestety jestem zdany na pana Waldka i nadzieję, że nie zepsuje więcej niż było zepsute. Mam Focusa kombi 09' i jestem bardzo zadowolony bo mieści się do niego wszystko - dziecko, żona, teściowa, koty, zakupy itp. :)

Jeśli chodzi o dyskusję to widzę, że się bardzo rozwinęła. Szkoda, że niektórzy nie są w stanie spokojnie podejść do tematu i zaczynają się zaraz jakieś głupie wycieczki.

Chodziło mi o to, że człowiek w wieku 26 lat chciałby już zakładać rodzinę i mieć dzieci. Większość osób ma takie marzenia z tego co mi wiadomo. Tymczasem przyszli lekarze wchodzą na rynek pracy bardzo późno - bo po 7 latach a pierwsza pensja nie odbiega od tego co dostają ich koledzy w czasie studiów licencjackich pracując na 3/4 etatu w sklepie w galerii handlowej. Jesteśmy opóźnieni przez specyfikę studiów co z jednej strony przedłuża beztroską młodość, z drugiej zmusza w dużej mierze do nieprzyzwoicie długiego korzystania z łaski i kaski rodziców. Nieliczni próbują pracować na pół etatu co jest bardzo problematyczne (nieprzewidywalny plan zajęć, kolokwia w soboty itp) i wyczerpujące.

Czy można żyć samemu/z dziewczyną za 1800zł/mies? Można - bez problemu. Czy można utrzymać rodzinę i dom za 1800zł/mies? Nie da rady! :(

Napisano

Przy małych przebiegach to i z panem wladkiem da się , ale przy małych

Nie wiem jak ford focus II (nie mam teraz czasu szukać rodziny modelowej silników ) ale I ma problem z LPG z powodu technologi wykonania gniazd zaworowych (materiał )

Ale moje kalkulacje liczyłem na auto jakie ja chciałbym mieć na stażu czyli np E46 2.0i ( staż zaczynam w 2016 wiec takie powiedźmy z 2004r) - 12 latek z prostym benzynowym silnikiem. Koszt napraw diesel'a z CR, dwumasowym kołem zamachowym, czy eksploatacji bezyniaka bez gazu -wymuszałby korektę kalkulacji.

Ale widzę masz dosyć świeże auto  - 4 latek

Ale jakby dodać dziecko w mojej kalkulacji to jedynie z  pominięciem żłobka (z silna pomocą dziadków ) to ledwo wyjdzie na styk- tu masz racje.

Jest źle tylko że nie wiele możemy z tym zrobić, bo nie widzę np. jakiejś gotowości do protestów