Napisano 8 Wrzesień 201213 l comment_23600 Czego z rzeczy praktycznych mieliście okazję nauczyć się na studiach? Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201213 l comment_23605 I mówimy tylko o umiejętnościach nabytych podczas ZAJĘĆ? Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201213 l comment_23612 podczas zajęć jedyne co z praktycznych rzeczy to: - 2 kardiowersje el. (kardiologia, OIOK) - 1 nakłucie wodobrzusza (interna 3 rok) - 2 reanimacje (akurat się trafiły na ćwiczeniach) (interna 5 rok) - szycie chir. i to sporo i na izbie i na bloku (chir.) - cewnikowanie pęcherza (chir.) - zakładanie sondy do żołądka (chir.) Chyba tylko tyle. czyli bardzo mało - całej reszty zwłaszcza pielęgniarskiej nauczyłem się na praktykach i na sorze. Pokazówki oczywiście były na zajęciach - jak się pobiera gazometrię, punktuje opłucną etc. ale nikt nam nie dał spróbować niestety. Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201213 l comment_23617 na zajęciach - nic na praktykach - pobieranie krwi w przychodni, zakładanie wkłuć, pomiar ciśnienia na internie. Całej reszty nauczyłem się POZA studiami i praktykami. Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201213 l comment_23618 Kaamil, Kot teoretycznie z jednej uczelni, nawet roku, a tak różnie Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201213 l comment_23619 dużo zależy od szczęścia do asystenta, do pacjentów i do współkolegów z podgrupy, którzy w mojej grupy do niczego się nie garną stąd ktoś musiał więc mnie to nie dziwi. Tak czy owak praktyki na studiach tyle co kot napłakał. Zgłoszenie