Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Medycyna na Ukrainie 2013

Featured Replies

Napisano

Daniel Whaib    a do nas z przeniesieniem jest problem , pojedyncze przypadki 

Kolega z roku ma kuzyna co tam studiuję i już któryś rok z rzędu próbuję się przenieść i nic...

A z nostryfikacją podobno też problemy - bardzo mały odsetek pozytywnie zakończonych prób

Wiec trochę ryzykowne bo można skończyć z dyplomem nie uznawanym ani w Polsce ani na zachodzie 

Co do poziomu i korupcji to też słyszałem różne opinie

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 22.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Na Ukrainę idą osoby, które się nie dostały w PL nawet na zaoki. A co do przenoszenia do dużo osób się przenosi (do nas nawet kilkanaście)

płacą coś za to, tak jak u nas obcokrajowcy, czy za free?

Płacą, ale i tak wychodzi to taniej niż niestacjo w Polsce.

to nietrudne, teraz chyba nawet obcokrajowcy płacą mniej niż niestacjo. Wiesz jaka to jest kwota?

Napisano
Na Ukrainę idą osoby, które się nie dostały w PL nawet na zaoki. A co do przenoszenia do dużo osób się przenosi (do nas nawet kilkanaście)

to nietrudne, teraz chyba nawet obcokrajowcy płacą mniej niż niestacjo. Wiesz jaka to jest kwota?

W Łodzi na pewno nie, z tego co wieść gminna głosi, obcokrajowcy płacą dokładnie taką samą kwotę, tylko w euro lub USD, a Polacy w zł.

Napisano

W Łodzi na pewno nie, z tego co wieść gminna głosi, obcokrajowcy płacą dokładnie taką samą kwotę, tylko w euro lub USD, a Polacy w zł.

dlatego napisałam "chyba", niemniej nadal nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie ;P

Napisano

U mnie ED płaci zdecydowanie więcej.

Znalazłem czesne Uniwersytetu w Tarnopolu: lekarski i farmacja 3750$, stomatologia 4100$.

Napisano
gdyby ktoś był ciekaw ile płacą cudzoziemcy studiujący po angielsku we Wrocławiu:

http://www.ed.umed.wroc.pl/content/ed-payments

i cudzoziemcy studiujący po polsku: http://www.rekrutacja.umed.wroc.pl/rekrutacja-oplaty

ooooooooooo fak, jak to poszło wszystko do góry... Nawet nie wiedziałam! I AM ciągle biduje, ciągle siedzimy w tych starych, zatęchłych, obrzydliwych laboratoriach itd. [*] Aż żal.

NIE DZIWIĘ SIĘ NIKOMU, KTO UDERZA NA UKRAINĘ! :D

Napisano

Z tym przenoszeniem się z Ukrainy to właśnie słyszałem, że Lublin nie przyjmuje, gdyż mamy właśnie osoby co rok studiowały w Lwowie i Iwano-Frankowsku, a są z okolic Lublina i oczywiście tam chciały się te osoby przenieść, ale uczelnia się nie zgodziła. Wiem że część ich znajomych wylądowała w Białymstoku, a część w Zabrzu. Nie wiem jak inne uczelnie.

• 3 weeks later...
Napisano

Ja zawsze sobie mówiłem ,że nigdy tam nie pójdę a teraz się poważnie nad tym zastanawiam ale jestem dobrej myśli ,że zmieszczę się w Polsce na niestacjonarne.

Napisano
Ja zawsze sobie mówiłem ,że nigdy tam nie pójdę a teraz się poważnie nad tym zastanawiam ale jestem dobrej myśli ,że zmieszczę się w Polsce na niestacjonarne.

a z jaką punktacją startujesz? Ile zdajesz przedmiotów?