Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cola czy pepsi?

• Cola
      60%
      14
    • Pepsi
      39%
      9

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Moje odwieczne i jakze wazne pytanie :P

Wolicie cole czy pepsi?

Niewatpliwie napoje te nie są prozdrowotne ale na moj brzuch zawsze działają uzdrawiająco ;)

Swoja droga slyszalem ze cola i pepsi zostaly stworzone po to zeby wzmóc konkurencyjność i sprzedaż - ale to tak na marginesie ;)

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 9.8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Napisano

Ja jestem za Cola, bardziej mi smakuje

A co to za życie by było jakby każdą decyzję podejmować przez aspekt prozdrowotny ?

Napisano

prawie wcale nie piję takich napojów, ale jeśli już, to pepsi smakuje mi bardziej, o ile w ogóle jest to możlwie, że różnią się one składem.

Napisano

Ja - zdecydowanie Cola, choć od dawna piję wyłącznie Colę Zero (najbardziej mi smakuje).

Względnie, od czasu do czasu Pepsi (Max) - choć dla mnie to, mimo podobnego smaku, jednak nie to...

Napisano

Ja wolę cole od pepsi.
Natomiast wyniki badań nad aspartamem zdecydowanie wyleczyły mnie z picia "zdrowszych" napojów light.

"Tymczasem badania przeprowadzone przez naukowców amerykańskiego Narodowego Instytutu Zdrowia wskazują, że spożycie tylko jednej puszki napoju gazowanego typu light dziennie zwiększa prawdopodobieństwo zachorowania na raka: białaczkę (o 42%), oraz – ale jedynie u mężczyzn – szpiczaka mnogiego (o 102%) i chłoniaka nieziarniczego (o 31%). Badacze brali pod uwagę różnorakie badania przeprowadzone w ostatnich 22 latach i dotyczące w sumie około 114 tysięcy osób obu płci. To najnowsze i najbardziej kompleksowe z dotąd przeprowadzonych badań. I jednoznacznie wskazują ten słodzik jako przyczynę powstawania nowotworów. Pozostaje pytanie, dlaczego pojawia się ono głównie w przypadku mężczyzn."

Napisano

Cola, bez dwóch zdań. I chyba niestety jestem już uzależniona, bo nawet hasło usłyszane na zajęciach "jedynym medycznym wskazaniem coca-coli jest częściowe rozpuszczenie bezoarów" nie zrobiło na mnie szczególnego wrażenia :P Ale jak już mam mieć te wrzody kiedyś, to przynajmniej będę wiedziała, że sobie na nie zapracowałam :D