Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Między VI rokiem a stażem

Featured Replies

Napisano

No logistycznie może tak ale z czego się utrzymać cały 6 rok - z 1 strony dla mnie wieloletni związek nie rożni się od małżeństwa niczym(ślub to taki papierek by łatwiej było w banku/szpitalu itd) ale z 2 strony jakoś nie wyobrażam sobie po ślubie dalej żyć za kasę rodziców chodź do końca studiów i tak mają obowiązek mnie wspierać

Napisano

No mój chłopak już będzie wtedy po studiach i będzie pracował, także... mam nieco inną perspektywę ;)

PS. Znam takich, którzy wzięli ślub prawie że na początku studiów medycznych i prawdopodobnie nadal żyją za pieniądze rodziców. Jak kto woli...

Napisano

No jak kto woli ja mowie jedynie za siebie :)

Moja dziewczyna i ja jesteśmy na jednym roku i chodź już ponad 6 lat razem to no to do końca studiów jeszcze trochę zostało i z jednej strony korciłoby że może jednak wcześniej a z 2 jakoś mentalnie lepiej za swoje

Napisano
No jak kto woli ja nie oceniam lecz mowie jedynie za siebie :)

Moja dziewczyna i ja jesteśmy na jednym roku i chodź już ponad 6 lat razem to no to do końca studiów jeszcze trochę zostało

6 lat?! i to jeszcze razem studiujecie, to pewnie i razem do liceum chodziliście! Masakra ;)

Napisano

szczęście owszem, ale i tak trudno mi wyobrazić sobie taki związek "od gówniarza aż po grób". My mamy ponad 3 lata i to już jest dla mnie kawał czasu, ale cóż, może po prostu mieliście szczęście, że na siebie trafiliście ;) ja nie wyobrażam sobie być tyle lat z kimkolwiek, z kim byłam wcześniej, np.w liceum. Tak czy owak - powodzenia! :)

Napisano

Dziekuję ;)

A znamy się nawet trochę dłużej :)

Dzięki temu znamy się dość dobrze a że mieliśmy obraną podobną ścieżkę to nie było problemu że ktoś chce robić coś  jakimś końcu Polski a druga osoba coś innego w przeciwnym 

Napisano

z jednej strony fajnie (choć dla mnie nie do wyobrażenia, ale co kto lubi), ale patrząc w bliższym czy dalszym otoczeniu stare przysłowie - długie narzeczeństwo, krótkie małżeństwo się sprawdza, czego ci oczywiście nie życzę.

Po koleżankach z roku zamężnych widać że chyba faktycznie ślub po 5 roku jest optymalny, potem szybko ciąża by urodzić tuż po sesji 6ego roku i staż zacząć od marca - tak sobie te bardziej przedsiębiorcze wykalkulowały i chyba ma to jakiś sens.

Napisano

No ja sobie nie wyobrażałem by iść na inne uczelnie , razem poprawialiśmy maturę mieliśmy wspólne cele

Co do powiedzenia 

długie narzeczeństwo, krótkie małżeństwo

Nie mówię że nie ma w tym wiele prawdy ale odnosi się to raczej do dość staromodnych związków gdzie ślub wiele zmieniał bardzo wiele np dopiero zamieszkują razem albo mają przed sobą bariery tajemnice i myślenie "a bo chłop to tak ma"

Ale jak związek rożni się tylko prawnym statusem to nie wiem dlaczego tak miało by być - ludzie cale życie żyją bez ślubu i nic z tego nie wynika złego 

• 3 weeks later...
Napisano

Hahaha. Większość małżeństw zawartych przed 24 r.ż. się rozpada w przeciągu 5-7 lat. Życzę Wam wszystkim powodzenia. Hahahaha.