Napisano 23 Czerwiec 201312 l comment_27317 Witam wszystkich , z racji że jestem tu nowy. Mam 21 lat ,skończyłem liceum + maturka ale tylko na podstawach. Otóż chcę zostać ratownikiem medycznym , wiem że problemy z pracą ,płacą itp.. ale to bardziej z racji zamiłowania do tego, raczej nie zmienię poglądów. W tym problem czy nie jestem za stary już żeby teraz zacząć , w sumie w następnym roku chcę zdać dodatkową biologię ,możliwe że chemię na maturze, i dostać się na studia planowałem zaoczne , niewiem co radzicie ? Chciałbym żebyście mnie naprowadzili jak do tego podejść , macie większe doświadczenie w uczelniach itp.. Z góry dzięki wam Zgłoszenie
Napisano 23 Czerwiec 201312 l comment_27319 Na marzenia nigdy nie jest za późno. Napisz maturę, złóż papiery i kończ studia. Cóż tu więcej radzić, dostać się na rat med nie jest bardzo trudno Zgłoszenie
Napisano 23 Czerwiec 201312 l comment_27320 Ja wiem, że napisałeś, że ratownictwo to Twoje marzenie itp. ale serio, lepiej być strażakiem, albo pielęgniarzem, niż ratownikiem. Moja rodzicielka pracuje w pogotowiu. W tym momencie pracę znajduje tam może 1 nowy ratownik rocznie na jakieś 50 zgłoszeń. No i mnóstwo ludzi na wolontariacie tam jest. Pogotowie zatrudnia ok. 50 osób i już ok 5 facetów robi pielęgniarstwo. Nie ma w tym zawodzie pracy w tym momencie niestety żadnej... A jeśli chodzi o studia to popraw maturę i powinno być dobrze Zgłoszenie
Napisano 21 Październik 201312 l comment_28133 Mój kolega zawsze chciał zostać ratownikiem i bardzo szybko udało mu się zrealizować to marzenie, tak więc trzymam kciuki Zgłoszenie
Napisano 4 Listopad 201312 l comment_28261 Jeszcze nie jest za późno, ale ja też proponuję zawód strażaka. Również pomagasz ludziom, a po technikum pożarnictwa masz pewną pracę do końca życia. Pozdrawiam Zgłoszenie
Napisano 5 Listopad 201312 l comment_28272 to prawda z pracą w dużych miastach,gdzie ludzie kończą medyczną jest ciężko,ale już w mniejszych nie ma problemu,mąż mojej koleżanki zrobił tak jak Ty planujesz zaoczne ,nie jest ciężko z dostaniem się,a był po technikum budowlanym Zgłoszenie
Napisano 5 Listopad 201312 l comment_28273 dodam ,że zawsze warto spróbować niż potem żałować i myśleć sobie a mogłem pójść... Zgłoszenie