Napisano 9 Listopad 201312 l comment_28286 podstawowa matematyka jest niezbędna moim zdaniem. ciekawe do czego... może zaraz mi powiesz, że odsiewa idiotów startujących na medycynę, podobnie jak to mówili o fizyce, co okazało się kompletną bzdurą. Tak, odsiewa idiotów, przynajmniej częściowo. Po za tym uczy analitycznego myślenia. Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201312 l comment_28287 podstawowa matematyka jest niezbędna moim zdaniem. ciekawe do czego... może zaraz mi powiesz, że odsiewa idiotów startujących na medycynę, podobnie jak to mówili o fizyce, co okazało się kompletną bzdurą. Tak, odsiewa idiotów, przynajmniej częściowo. Po za tym uczy analitycznego myślenia. ale na pewno nie można jej nazwać niezbędną Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201312 l comment_28289 Tak, odsiewa idiotów, przynajmniej częściowo. Po za tym uczy analitycznego myślenia. Szczególnie na podstawie z użyciem 12 stronicowych tablic wzorów... Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201312 l comment_28294 To że jest zbyt banalna to inna para kaloszy. Ale matematyka sama w sobie uczy analitycznego myślenia, które jest po prostu potrzebne w życiu. Zgłoszenie
Napisano 10 Listopad 201312 l comment_28298 Polecam założenie tematu o przydatności matematyki Zgłoszenie
Napisano 14 Listopad 201312 l comment_28313 Jeżeli dla kogoś podstawowa matura z matematyki jest za trudna, to nie powinien mieć średniego wykształcenia. Zgłoszenie
Napisano 17 Listopad 201312 l comment_28348 Jeżeli dla kogoś podstawowa matura z matematyki jest za trudna, to nie powinien mieć średniego wykształcenia. czy w ogóle gdzieś tu padło takie zdanie? Właśnie napisałam wyżej, że skoro jest ona wymiennie z fizyką podstawową, to progi wzrosną właśnie dlatego, że większość osób dobrze zdaje matematykę podstawową. Za to z językiem polskim coraz większe problemy, widzę... Zgłoszenie
Napisano 18 Listopad 201312 l comment_28367 rys, on 09 Nov 2013 - 9:49 PM, said: Tak, odsiewa idiotów, przynajmniej częściowo. Po za tym uczy analitycznego myślenia. I tak dostaje się ich wystarczająco wielu ;P;P;P Zgłoszenie