Napisano 21 Lipiec 201312 l comment_27478 Częściowo zakończyła się jesienna rekrutacja dla przyszłych specjalistów! Dnia 11.09.2013 Minister Zdrowia ogłosił listę ministerialnych miejsc rezydenckich. stronę rejestracyjną WORS i wypełniamy wniosek o rozpoczęcie specjalizacji w wybranej jednostce. Tu także na bieżąco można sprawdzać statystykę złożonych wniosków (ile osób na jaką speckę już wysłało internetowy wniosek) Zachęcamy do sprawdzania. O zmianach czytajcie na www.medfor.me! Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201312 l comment_27768 Czyżby nie było jeszcze listy na aktualną rekrutację? Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201312 l comment_27773 Są już listy z liczbą rezydentur na rekrutację między 1 - 31 października 2013: http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=b2&ms=0&ml=pl&mi=0&mx=0&mt=&my=459&ma=032593 Jakie Wasze odczucia? Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201312 l comment_27774 zgodnie z przewidywaniami moja ukochana specjalizacja została już nasycona i liczba rezydentur jest odzwierciedleniem tego faktu. Czas rozmyślać nad innymi możliwościami... No chyba, że będę miał 85% z LEKu Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201312 l comment_27778 Ogólna liczba podobna , w działkach o których myślę podobnie. Widać brakuje im internistów bo 46 z 193 miejsc to właśnie choroby wewnętrzne , to prawie 2 razy więcej niż w 2012 roku. Z innych popularnych to 1 zamiast 3 miejsc na dermatologi oraz 11 zamiast 5 na ginekologi Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201312 l Autor comment_27780 Zachęcam do sprawdzania danych na bieżąco - u nas informacje na czasie! Zgłoszenie
Napisano 12 Wrzesień 201312 l comment_27790 zgodnie z przewidywaniami moja ukochana specjalizacja została już nasycona i liczba rezydentur jest odzwierciedleniem tego faktu. Czas rozmyślać nad innymi możliwościami... No chyba, że będę miał 85% z LEKu czyli jaka? a ilu chirurgów ogólnych brakuje w dolnośląskim! Zgłoszenie
Napisano 12 Wrzesień 201312 l comment_27793 Z pewnością nie chirurgia... Ale płomyczek nadziei sie tli - zwolniło sie bardzo duzo miejsc przed najbliższym naborem rezydentur jest tak malo ze niewiele z nich zajmą przed przyszłorocznym naborem. Bardzo dobrze Zgłoszenie
Napisano 25 Październik 201312 l comment_28182 czyli skoro np. na Sobieskiego do Instytuty Neurologii jest 105 wolnych miejsc szkoleniowych na psychiatrię to znaczy że mogą przyjąć 105 osób z tej rekrutacji?? To przecież baardzo dużo, podbnie jest do szpitala na Nowowiejską 77 miejsc. Jak to jest w końcu?? Biorąc po uwagę ilość wolnych miejsc szkoleniowych to każdy by się na jakąś rezydenturę załapał Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201312 l comment_28190 jeśli chodzi o duże placówki kliniczne to często mają one zdecydowanie zbyt wiele miejsc szkoleniowych - np klinika kardiologii na Banacha w Warszawie ma kilkadziesiąt miejsc z kardiologii i kilkadziesiąt miejsc z interny co łącznie daje więcej lekarzy niż jest tam łóżek. I co tacy lekarze by tam robili? Prowadzili we 3 osoby jednego pacjenta? Zgłoszenie