Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

oczywiście, że ma do powiedzenia - może bardzo umilić życie i w nieskończoność przedłużyć specjalizację takiemu delkwentowi.

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 48.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ---->no to ja tu czegoś nie rozumiem - skąd w takim razie w tym roku taki boom z rezydenturami na plastyczną? Dużo dzieci plastyków chciało ją robić dalej? C'mon, seriously?! Znacie osoby z tego kr

• Może próbować ;] Rezydentury też nie można przedłużać w nieskończoność.   Specjalizanci też mogą umilać życie swoim opiekunom. Znam przypadek (chodziło akurat o inną specjalizację, ale tez zabiegową

• W ogóle to macie dzieci marzenia, chirurgia plastyczna, dermatologia, hehehehe. Ja to proponuję zejść na ziemię i założyć tematu o rodzinnej albo pediatrii.

Napisano

może bardzo umilić życie i w nieskończoność przedłużyć specjalizację takiemu delkwentowi.

Może próbować ;] Rezydentury też nie można przedłużać w nieskończoność.

Specjalizanci też mogą umilać życie swoim opiekunom. Znam przypadek (chodziło akurat o inną specjalizację, ale tez zabiegową), gdzie osoba specjalizująca się poza wysłaniem paru pism do MZ poszła na całość i złożyła wniosek o ukaranie swojego opiekuna za złamanie art 52 i 53KEL. Za sprawą OROZ, do ktorego ta skarga trafiła (dość znana osoba w pewnych kręgach :cool:) działo się oj działo i wrażenia też był niezapomniane ;]

Były też przypadki, gdzie próbowano po prostu zwolnić rezydenta celem przyjęcia pociotka - niestety sądy powszechne nie wykazały zrozumienia dla konieczności wspierania talentów dziedziczonych genetycznie i uznawały takie zwolnienia za bezprawne.

W takich wypadkach poszkodowani powołują się zazwyczaj na wyrok SN I PK 5/05 (rezydentka - lekarz stomatolog pozwała Uniwersytecką Klinikę Stomatologiczną w Krakowie i wygrała).

Napisano

Ja słyszałem że zdarzają się przypadki rezygnacji szpitala z miejsca rezydenckiego (przyjęcia osoby obcej) by w następnej sesji pozarezydencko zatrudnić tę osobę na która liczyli

Napisano

W ogóle to macie dzieci marzenia, chirurgia plastyczna, dermatologia, hehehehe. Ja to proponuję zejść na ziemię i założyć tematu o rodzinnej albo pediatrii.

Napisano

jak teraz są rezydentury z plastycznej to za rok już nie będzie więc proponuję nie napalać się za bardzo :)

Napisano

Ja to bym zaryzykował stwierdzenie, że teraz to przez 10 lat ich nie będzie, hehehhe.

• 2 weeks later...
Napisano

Raz rzucili miejsca i od razu tematy na forum się pojawiają ;)

• 6 months later...
Napisano

Witam robię specjalizacje z chirurgi plastycznej jednak mam problem z praktykami już chyba w czterech kilnikach mi odmówiono prosze o pomco

• 9 months later...
Napisano

cześć, 

jeszcze jestem przed maturą, ale w planach chirurgia plastyczna, nie wiem, czy to wypali, jak nie chirurgia to dermatologia, ale zdecydowanie to pierwsze - chirurgia plastyczna, nie wiem jeszcze jaką uczelnię wybrać, no i to czy się dostanę - inna sprawa :P i ciekawe za którym razem, moja kumpela dostała się za trzecim do wrocka

• 2 weeks later...
Napisano

Chirurgia plastyczna na pewno obecnie daje i gwarancję zatruydnienia i wysokich zarobków, oczywiście, jeśli wykonujemy swój zawód porządnie, ale to chyba nie podlega dyskusji w przypadku każdej specjalizacji. Jakbym teraz miał wybierać to pewnie bym się zdecydował.