Napisano 29 Maj 201312 l comment_27136 Dadzą radę bez problemu. W szyciu ważne jest machanie narzędziami, odpowiednie nawijanie nitki i dociskanie węzłów. Robisz to tym co masz pod ręką albo czym Ci wygodniej. Zgłoszenie
Napisano 15 Wrzesień 20178 l comment_34793 Pozwolę sobie odkopać temat Chciałabym poćwiczyć trochę szycie chirurgiczne, czy ktoś bardziej doświadczony mógłby powiedzieć mi jakie nici najlepiej wybrać? Zgłoszenie
Napisano 9 Styczeń 20188 l comment_34952 Wiesz co no na pewno nici, takie jak np. tnąca 2-0,3-0 lub kłująca 3-0. W ogóle jeżeli szukasz sprzętu medycznego to się zorientuj np. w www.medseven.eu - warto też zaopatrzyć się w rękawiczki i tego typu produkty! Bo należy pamiętać też o tym, by w takiej sytuacji dbać o higienę! Zgłoszenie
Napisano 11 Marzec 20188 l comment_35047 Igła odwrotnie tnąca (oznaczona jako trójkącik skierowany do dołu), najlepiej w rozmiarach 2-0 (większa) do 4-0 (mniejsza) Jak do szycia skóry do krzywizna igły 3/8 koła - bardziej ergonomiczna niż 1/2 czy 5/8 Zgłoszenie
Napisano 14 Marzec 20188 l comment_35049 Ja od siebie polecam zestaw od www.skinpad.pro Kupiłem w grudniu i dość intensywnie uzywam i fajnie sie trzyma. Miałem okazję szyć na ludzkiej skorze i faktycznie dość dobrze odwzorowuje ludzką skóre. Polecam zestaw z narzędziami- mayo-hegar dobrej jakości a pęseta anatomiczna fajnie wspólpracuje z tą ich skóra. Zgłoszenie
Napisano 20 Marzec 20196 l comment_41971 Witam, Polecam super zestawy do nauki szycia chirurgicznego dla studentów medycyny i nie tylko. Największe zestawy na Allegro zawierające: • Sylikonowy pad wzmocniony siatką na plastikowej podstawie,• Zestaw narzędzi w praktycznym etui, • 10 x nylonowe nici , • 3 x skalpele. https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-nauki-szycia-chirurgicznego-7909280583 Zgłoszenie