Napisano 28 Wrzesień 201312 l comment_27997 http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-stetoskop-typ-rappaport-i3558763497.html A taki - "za moich czasów" kosztował bodajże 24 zł Zgłoszenie
Napisano 28 Wrzesień 201312 l comment_28000 http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-stetoskop-typ-rappaport-i3558763497.html A taki - "za moich czasów" kosztował bodajże 24 zł no, to ja mam taki, tylko "firmowy" za kilka razy więcej kasy W odniesieniu do użycia lejka - u nas asystenci kazali go używać, jak pisał rys, ale rzeczywiście gumowe ucho studenta 3 roku niewiele słyszy. Niemniej wydaje mi się, że lepiej mieć taki steto niż pielęgniarskiego littmanna za kuuupę forsy. No, ale może po prostu tak mówię, bo mnie na szpanerskie L nie stać Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201312 l comment_28008 A u nas nie było jakiś wskazówek co do lejka http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-stetoskop-typ-rappaport-i3558763497.html A taki - "za moich czasów" kosztował bodajże 24 zł no, to ja mam taki, tylko "firmowy" za kilka razy więcej kasy W odniesieniu do użycia lejka - u nas asystenci kazali go używać, jak pisał rys, ale rzeczywiście gumowe ucho studenta 3 roku niewiele słyszy. Niemniej wydaje mi się, że lepiej mieć taki steto niż pielęgniarskiego littmanna za kuuupę forsy. No, ale może po prostu tak mówię, bo mnie na szpanerskie L nie stać Ej ale on ma funkcje lejka - odkręca się zwykłą słuchawkę i dokręca lejek, który jest w zestawie razem z twardymi oliwkami i zapasowymi membranami. Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201312 l comment_28011 mówisz o tym littmannie pielęgniarskim? wow, nie wiedziałam. Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201312 l comment_28012 Postawię piwo temu kto mi wytłumaczy różnice między lejkiem, a membraną podczas osłuchiwania Jak dla mnie lejek do niczego się nie przydaje i spokojnie można się bez niego obyć. Stetoskop powinien mieć czysty dźwięk i... ładny kolor, a firma, model ma znaczenie drugorzędne;)) Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201312 l comment_28013 mówisz o tym littmannie pielęgniarskim? wow, nie wiedziałam. Mówię o tym rappaporcie za 24 zł Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201312 l comment_28016 Postawię piwo temu kto mi wytłumaczy różnice między lejkiem, a membraną podczas osłuchiwania Podobno lejek lepiej zbiera dźwięki w niższych rejestrach ; P Stetoskop powinien mieć czysty dźwięk i... ładny kolor, a firma, model ma znaczenie drugorzędne;)) Zgadzam się w pełni : ) Zgłoszenie
Napisano 30 Wrzesień 201312 l comment_28018 mówisz o tym littmannie pielęgniarskim? wow, nie wiedziałam. Mówię o tym rappaporcie za 24 zł no to wiem, też mam wymienne części w moim droższym rapaporcie co do koloru również się zgadzam! Sama się tym kierowałam, bo czym innym, skoro kupowałam go przez internet i parametry nie robiły mi większej różnicy Zgłoszenie
Napisano 30 Wrzesień 201312 l comment_28022 Jak masz ambicje osłuchiwać na studiach z lejkiem albo chcesz, by stetoskop przydał się w internistycznej specjalizacji, to kup z lejkiem. Ode mnie na studiach nikt lejka nie wymagał. Ale skoro niektórzy asystenci każą... Zgłoszenie