Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup pierwszego stetoskopu

Featured Replies

• Odpowiedzi 112
  • Wyświetleń 130.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ja od 4 lat korzystam ze stetoskopu za 24 zł. Na zajęciach słyszę zwykle więcej niż moi koledzy. Nie stetoskop się liczy a to co masz między oliwkami. Dawać 300 zł za lepszą jakość osłuchiwania? J

• nie no ciśnieniomierzowy to chyba faktycznie przesada - ale też da się nim osłuchać płuca i serce. Czy można za jego pomocą zróżnicować niedomykalność zastawki pnia płucnego ze stenozą zastawki trójdz

• rytualny ważki temat studentów medycyny przed III rokiem A JAKI STETOSKOP??? Odpowiedź może być tylko jedna: bylejaki. Najważniejszy i tak jest kolor i miękkie oliwki. Kupcie sobie Littma

Posted Images

Napisano

http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-stetoskop-typ-rappaport-i3558763497.html

A taki - "za moich czasów" kosztował bodajże 24 zł :)

no, to ja mam taki, tylko "firmowy" za kilka razy więcej kasy :D W odniesieniu do użycia lejka - u nas asystenci kazali go używać, jak pisał rys, ale rzeczywiście gumowe ucho studenta 3 roku niewiele słyszy. Niemniej wydaje mi się, że lepiej mieć taki steto niż pielęgniarskiego littmanna za kuuupę forsy. No, ale może po prostu tak mówię, bo mnie na szpanerskie L nie stać :D

Napisano

A u nas nie było jakiś wskazówek co do lejka 

http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-stetoskop-typ-rappaport-i3558763497.html

A taki - "za moich czasów" kosztował bodajże 24 zł :)

no, to ja mam taki, tylko "firmowy" za kilka razy więcej kasy :D W odniesieniu do użycia lejka - u nas asystenci kazali go używać, jak pisał rys, ale rzeczywiście gumowe ucho studenta 3 roku niewiele słyszy. Niemniej wydaje mi się, że lepiej mieć taki steto niż pielęgniarskiego littmanna za kuuupę forsy. No, ale może po prostu tak mówię, bo mnie na szpanerskie L nie stać :D

Ej ale on ma funkcje lejka - odkręca się zwykłą słuchawkę i dokręca lejek, który jest w zestawie razem z twardymi oliwkami i zapasowymi membranami.

Napisano

Postawię piwo temu kto mi wytłumaczy różnice między lejkiem, a membraną podczas osłuchiwania ;) Jak dla mnie lejek do niczego się nie przydaje i spokojnie można się bez niego obyć. Stetoskop powinien mieć czysty dźwięk i... ładny kolor, a firma, model ma znaczenie drugorzędne;))

Napisano

mówisz o tym littmannie pielęgniarskim? wow, nie wiedziałam.

Mówię o tym rappaporcie za 24 zł :)

Napisano

Postawię piwo temu kto mi wytłumaczy różnice między lejkiem, a membraną podczas osłuchiwania ;)

Podobno lejek lepiej zbiera dźwięki w niższych rejestrach ; P

Stetoskop powinien mieć czysty dźwięk i... ładny kolor, a firma, model ma znaczenie drugorzędne;))

Zgadzam się w pełni : )

Napisano

mówisz o tym littmannie pielęgniarskim? wow, nie wiedziałam.

Mówię o tym rappaporcie za 24 zł :)

no to wiem, też mam wymienne części w moim droższym rapaporcie :D

co do koloru również się zgadzam! Sama się tym kierowałam, bo czym innym, skoro kupowałam go przez internet i parametry nie robiły mi większej różnicy

Napisano

Jak masz ambicje osłuchiwać na studiach z lejkiem albo chcesz, by stetoskop przydał się w internistycznej specjalizacji, to kup z lejkiem.

Ode mnie na studiach nikt lejka nie wymagał. Ale skoro niektórzy asystenci każą...