Napisano 19 Kwiecień 201510 l comment_31149 Uwazam, że urządzenia mobilne sa na prawdę przydatne. Zarówno na zajęciach jak i potem przy powtarzaniu materjału w domu. Na kolosach nie ściągam bo nie mam dobrej metody ale jak ktoś ma to na pewno lepsze niż ściągi papierowe. Zgłoszenie
Napisano 27 Kwiecień 201510 l comment_31241 w mojej dorywczej pracy obowiązywał kalendarz google, ale nadal go dobrze nie rozpracowałam, podczas nauki korzystam z urządzeń mobilnych i pewnie już tak zostanie gdy zacznę studia, chociaż nie opieram się tylko na informacji z netu typu wikipedia, czy inne serwisy, bo książki tradycyjne muszą być z takich praktycznych rzeczy: duże ilości notatek dobrze jest posegregować nawet w Wordzie i można się z nich uczyć, nie wyobrażam sobie np. stosów wydrukowanych kartek z notatkami do wykucia Zgłoszenie
Napisano 1 Maj 201510 l comment_31268 Ostatnio pojawiło się kilka aplikacji, które umożliwiają rozwiązywanie zadań z LEKu wraz z przeciwnikiem. Sam korzystałem z lekzwanie a od kilku dni z mexam, także mogę je polecić z czystym sumieniem. Szczególnie tę drugą, bo ma wiele darmowych opcji dodatkowych typu statystyki, ranking czy granie ze znajomym. Jak widać można skutecznie połączyć naukę z rozrywką i odrobiną rywalizacji A oprócz nich to klasycznie eMPendium, które sprawdza się w każdej sytuacji Zgłoszenie
Napisano 5 Maj 201510 l comment_31419 W mojej opinii urządzenia przenośne to przyszłość. Tak naprawdę wkroczyły w nasza prywatną sferę życia. Powinny być również dopuszczone do medycyny. Zamiast zapisywać temperaturę na kartce przy łóżku pacjenta powinno się to wprowadzać do centralnego systemu, gdzie każdy w dowolnym czasie mógłby się zalogować i spraawdzić potrzebne dane. Oszczędność czasu i nakłądów pracy. Zgłoszenie
Napisano 6 Maj 201510 l Autor comment_31424 System informacyjny na oddziale, z połączonymi między sobą komputerami i tabletami byłby fantastyczny. Do pacjenta podchodzisz z tablecikiem, piszesz wywiad, status, wprowadzasz zlecenia, sprawdzasz ich wykonanie, masz dostęp do wszystkich jego badań. Gdzieś nawet spotkałem się z firmą, która ćwiczyła wprowadzenie czegoś takiego na reumatologii... Ale jak to wiadomo, zanim ktokolwiek to wprowadzi to minie trochę czasu, a znając państwowe przetargi wygra firma, która napisze jakiś zabugowany progam z mnóstwem lagów. Zgłoszenie
Napisano 8 Maj 201510 l comment_31442 No a u nas od przyszlego roku bedzie zakaz uzywania urzadzen mobilnych na wykladach, seminariach i cwiczeniach Nie wiedzieli jak zapedzic ludzi na nudne wyklady to powymyslali zbieranie punktow, ktore niby nie sa potrzebne do zaliczenia, ale lepiej miec No to ludzie przychodzili i czytali na tabletach, smartfonach albo i filmy na notebookach ogladali No to teraz zakaza. A potem nie wiem, czego zakaza.. gazet, ksiazek? I tak wyglada polityka dydaktyczna na czolowym polskim uniwersytecie medycznym Zgłoszenie
Napisano 8 Maj 201510 l Autor comment_31443 O, nawet o tym nie słyszałem jeszcze. Ale już mnie drażni taki faszyzm. Zgłoszenie
Napisano 11 Maj 201510 l comment_31471 ja tez używam kalendarza google zsynchronizowanego ze smartfonem i włączonym powiadamianiem. Bardzo dobrze się to u mnie sprawdza, polecam takie rozwiązanie. Tabletu ze sobą nie noszę. Zgłoszenie
Napisano 21 Maj 201510 l comment_31567 Cały szpital połączony w jedną sieć, sprawdzanie badań przy łózku chorego, zlecenia w systemie pisane na tablecie. Tak widziałem to w Grudziądzu. Fajnie to wygląda ale każdej sprawy są plusy i minusy Zgłoszenie