Napisano 6 Listopad 201114 l comment_4687 Wojciechu to już kwestia ustaleń danej izby lekarskiej. Jeśli nie nakłada żadnych obostrzeń można i dzień przed. W Wawie np. osoby z zameldowaniem od co najmniej roku miały pierwszeństwo przed tymi zameldowanymi później. Zgłoszenie
Napisano 16 Maj 201213 l comment_22290 a wie ktos dokładnie co mówi OIL we Wrocławiu a propo meldunku? bo jak nie to tam zadzwonie i dopytam Zgłoszenie
Napisano 28 Maj 201312 l comment_27127 cześć, prośba do stażystów napiszcie swoje opinie dotyczące Borowskiej,przyda nam się to w podjęciu decyzji dotycąacej miejsca stażu Zgłoszenie
Napisano 31 Maj 201312 l comment_27141 Z Borowską jest tak: Jesteś leniem i chcesz mieć maksymalnie dużo luzu? Chcesz mieć wolny czas, żeby nauczyć się języka obcego i po lepie wyjechać? Nosisz takie samo nazwisko jak szef jednej z klinik i i tak będziesz tam pracować? Udzielasz się mocno w jednym z kół i załatwisz sobie że i tak cały staż przesiedzisz w tej klinice z nadzieją że się tam załapiesz? - Borowska jest dla Ciebie idealnym miejscem na staż!!! Pozostałym odradzam. Owszem, są tam kliniki gdzie spotkać można bardzo rozsądnych ludzi i trochę się nauczyć, ale w ogólnym rozrachunku w kwestii "chciał(a)bym się czegoś na stażu nauczyć - szczególnie w praktyce" to wypada delikatnie rzecz ujmując blado. A jeśli ktoś jest tą wypowiedzą zdziwiony i dziwi go że szpital AKADEMICKI/UNIWERSYTECKI nie jest w rzeczywistości kolebką nauki, rozwoju i kształcenia młodego pokolenia przyszłych lekarzy... to cóż- albo zupełnie nie miał kontaktu z tymi realiami, albo jest naiwnym leszczem Najlepszym podsumowaniem jest opowieść koleżanki która na obowiązkowych praktykach na sorze po 3 roku kilka godzin dziennie podpierdała ścianę, bo nawet do pobierania krwi "nie ma kwalifikacji" Zgłoszenie
Napisano 31 Maj 201312 l comment_27142 Najlepszym podsumowaniem jest opowieść koleżanki która na obowiązkowych praktykach na sorze po 3 roku kilka godzin dziennie podpierdała ścianę, bo nawet do pobierania krwi "nie ma kwalifikacji" coś się zmieniło w programie? Z tego co pamiętam, to praktyki na SORze są po 4 roku Nie zmienia to faktu, że ja miałam tam praktyki po 1 roku i już nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z tym szpitalem pod względem nauczania. Niektórzy mówią, że niby są tam jakieś sensowne oddziały, ale to chyba jednostki, a w sprawie stażu to nie o to chodzi. Gdzie warto robić staż we Wrocławiu? W ogóle gdzieś warto? Zgłoszenie
Napisano 31 Maj 201312 l comment_27144 albo inaczej gdzie sam robiłeś i jak oceniasz ten szpital? Zgłoszenie
Napisano 2 Czerwiec 201312 l comment_27145 Buhaha na Borowskiej właśnie Kilka staży cząstkowych zrobiłem poza Wrocławiem- na prowincji. Np za nic nie chciałem iść na ginekologię i chirurgię na Borowskiej- o wiele lepiej wyszło to w szpitalu powiatowym. Dobrze z Borowskiej wspominam internę. Medycynę w praktyce starałem się łapać podczas studiów, a na stażu potrzebowałem trochę więcej luzu. Zgłoszenie
Napisano 2 Czerwiec 201312 l comment_27148 przynajmniej informacje o Borowskiej z pierwszej ręki , a zgadzają się żeby zrobić staż cząstkowy poza Wrocławiem? Zgłoszenie
Napisano 21 Czerwiec 20169 l comment_33435 Ale co złego w tym żeby mieć dużo wolnego czasu? Trzeba iść na Borowską, tak, wychodzi się o 11, ale to jest świetnie! Zgłoszenie