Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

mi bardziej chodził o to, dlaczego bez sensu się tam pchać "tym bardziej po stomie"

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 24.6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• OskarK.Komisarek
    OskarK.Komisarek

Ja od października zamierzam wystartować z lekiem. Generalnie przez skondensowanie studiów jest trudniej połączyć jedno z drugim ale do wykonania.   Faktycznie w idealnym położeniu są ludzie po stom

• Ja bym wolala te seriale niz kolejne zajecia, ale powodzenia zycze i tak

• Dla ciekawskich mija miesiąc od rozpoczęcia drugiego kierunku, jest Chu**** ale stabilnie, do przodu

Napisano

No przecież napisałem.. po stomie są bardziej atrakcyjne ścieżki kariery, niż jakaś tam szczękówka. Najlepsza oczywiście medycyna estetyczna. Ale można pracować w zwykłym prywatnym gabinecie i można dobrze żyć, więc nie wiem po co ładować się w smród państwowych szpitali, a do tego najczęściej w smród polskiej kliniki na śmierdzącym polskim uniwersytecie. Więc nie wiem po co rezygnować z oczywistych plusów praktykowania dentystyki (lżejsza, lepiej płatna płaca na prywacie) na rzecz oczywistych minusów praktykowania chir szcz-twarz (cięższa, gorzej płatna praca na państwowym). Dlaczego, jeśli ktoś ma fiksacje na bycie szczękowym to mu po prostu z całego serca współczuję :)

Napisano

Berbelek, no ale nie wiesz, że pracowac na klinice to lans, a w ogóle jaki chirurg!!!!!!oneoneeleven

Napisano

No, a robić szczękówkę i leczyć zachowawczo po godzinach na prywacie też można :)

• 2 months later...
Napisano

Ja od października zamierzam wystartować z lekiem. Generalnie przez skondensowanie studiów jest trudniej połączyć jedno z drugim ale do wykonania.

Faktycznie w idealnym położeniu są ludzie po stomie bo mogą kontynuować studia przy jednoczesnej pracy w gabinecie co umożliwi im chociaż, ,,jakieś" życie. 

Generalnie cała zabawa w dwa kierunki wymaga niezłej samodyscypliny i na pewno podejścia uczelni do takich ludzi. Wydaje mi się, że u mnie UMP wielkich problemów nie będzie robić ale to wyjdzie w praktyce, mogę na bieżąco komentować jak sprawa się toczy.

Plan wstępnie wygląda tak, że zaczynam 3rok stomy i równolegle 1rok lekarskiego.

Z lekarskiego wstępnie szacuję, że do odrobienia przez pierwsze dwa lata leku jest około 200-300h rocznie co nie wydaje się jakąś, ogromną ilością godzin w porównaniu do tego ile ludzie czasem poświęcają na seriale ;p

Na 5roku stomy i równolegle 3roku leku trzeba będzie prawdopodobnie wziąć dziekankę ze względu na zmiany w programie gdzie podobno ostatni rok stomy przypominać ma ,,niby" staż. I po ukończeniu stażu, podejściu pod ldek, i katowanie go do uzyskania satysfakcjunującego wyniku, w międzyczasie można męczyć lek do końca. 

To tak w teorii wygląda, jak jest w praktyce to wszystko wyjdzie w praniu.

Pozdrawiam :)

Napisano

Ja bym wolala te seriale niz kolejne zajecia, ale powodzenia zycze i tak ;)

• 2 months later...
Napisano

Ktos juz studiuje lekarski i stomatologie jednoczesnie w nowym trybie? Czy to wykonalne? :P

• 2 months later...