Napisano 18 Marzec 201510 l Autor comment_30972 mi bardziej chodził o to, dlaczego bez sensu się tam pchać "tym bardziej po stomie" Zgłoszenie
Napisano 19 Marzec 201510 l comment_30979 No przecież napisałem.. po stomie są bardziej atrakcyjne ścieżki kariery, niż jakaś tam szczękówka. Najlepsza oczywiście medycyna estetyczna. Ale można pracować w zwykłym prywatnym gabinecie i można dobrze żyć, więc nie wiem po co ładować się w smród państwowych szpitali, a do tego najczęściej w smród polskiej kliniki na śmierdzącym polskim uniwersytecie. Więc nie wiem po co rezygnować z oczywistych plusów praktykowania dentystyki (lżejsza, lepiej płatna płaca na prywacie) na rzecz oczywistych minusów praktykowania chir szcz-twarz (cięższa, gorzej płatna praca na państwowym). Dlaczego, jeśli ktoś ma fiksacje na bycie szczękowym to mu po prostu z całego serca współczuję Zgłoszenie
Napisano 19 Marzec 201510 l comment_30980 Berbelek, no ale nie wiesz, że pracowac na klinice to lans, a w ogóle jaki chirurg!!!!!!oneoneeleven Zgłoszenie
Napisano 20 Marzec 201510 l comment_30984 No, a robić szczękówkę i leczyć zachowawczo po godzinach na prywacie też można Zgłoszenie
Napisano 24 Maj 201510 l comment_31575 Ja od października zamierzam wystartować z lekiem. Generalnie przez skondensowanie studiów jest trudniej połączyć jedno z drugim ale do wykonania. Faktycznie w idealnym położeniu są ludzie po stomie bo mogą kontynuować studia przy jednoczesnej pracy w gabinecie co umożliwi im chociaż, ,,jakieś" życie. Generalnie cała zabawa w dwa kierunki wymaga niezłej samodyscypliny i na pewno podejścia uczelni do takich ludzi. Wydaje mi się, że u mnie UMP wielkich problemów nie będzie robić ale to wyjdzie w praktyce, mogę na bieżąco komentować jak sprawa się toczy. Plan wstępnie wygląda tak, że zaczynam 3rok stomy i równolegle 1rok lekarskiego. Z lekarskiego wstępnie szacuję, że do odrobienia przez pierwsze dwa lata leku jest około 200-300h rocznie co nie wydaje się jakąś, ogromną ilością godzin w porównaniu do tego ile ludzie czasem poświęcają na seriale ;p Na 5roku stomy i równolegle 3roku leku trzeba będzie prawdopodobnie wziąć dziekankę ze względu na zmiany w programie gdzie podobno ostatni rok stomy przypominać ma ,,niby" staż. I po ukończeniu stażu, podejściu pod ldek, i katowanie go do uzyskania satysfakcjunującego wyniku, w międzyczasie można męczyć lek do końca. To tak w teorii wygląda, jak jest w praktyce to wszystko wyjdzie w praniu. Pozdrawiam Zgłoszenie
Napisano 25 Maj 201510 l comment_31576 Ja bym wolala te seriale niz kolejne zajecia, ale powodzenia zycze i tak Zgłoszenie
Napisano 13 Sierpień 201510 l comment_31859 Ktos juz studiuje lekarski i stomatologie jednoczesnie w nowym trybie? Czy to wykonalne? Zgłoszenie
Napisano 22 Październik 201510 l comment_32205 Dla ciekawskich mija miesiąc od rozpoczęcia drugiego kierunku, jest Chu**** ale stabilnie, do przodu Zgłoszenie