Napisano 4 Sierpień 201510 l comment_31831 Słyszałam gdzieś, że po "reformie" nie ma już rocznego stażu po studiach. Jak to teraz wygląda i czy to prawda? Zgłoszenie
Napisano 4 Sierpień 201510 l comment_31832 Żeby nie płacić studentom został ''wpięty'' w 6 rok studiów. W 5 latach są ściśnięte zajęcia które były rozłożone na 6 lat. Zgłoszenie
Napisano 7 Sierpień 201510 l Autor comment_31840 Dzięki czyli po 6 roku studiów (czyli po stażu) od razu pisze się LEK i dostaje się PWZ? Zgłoszenie
Napisano 7 Sierpień 201510 l comment_31841 podobno LEK można pisać jeszcze będąc na studiach wg nowego toku - czyli na 6 roku, tym "stażowym" Zgłoszenie
Napisano 7 Sierpień 201510 l Autor comment_31842 Czyli będę miała pełne prawo wykonywania zawodu od razu po studiach? Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201510 l comment_31955 A orientujecie się może, czy na ten "niby staż" też jest ważne miejsce zameldowania? Wiem, że dotychczas aby zrobić staż np. w Warszawie, trzeba było być zameldowanym minimum rok na terenie tego miasta - czy teraz też ma to znaczenie, czy uczelnia będzie nas przydzielała / sami będziemy się przydzielać do szpitali klinicznych? Studiuję w Warszawie, mam zamiar robić tu specjalizację i zostać pewnie na zawsze, mogę bez problemu się przemeldować, tylko czy mi się to w ogóle przyda? Czy miejsce zameldowania może mieć również wpływ na miejsce pisania LEKu, robienia rezydentury, albo jeszcze czegoś o czym nawet nie pomyślałam? Niestety roczniki idące nowym trybem są eksperymentem i chyba nikt jeszcze nie wie jak to będzie wyglądać... Z góry dzięki za odpowiedź Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201510 l comment_31956 Myślę, że trzeba poczekać jak rozwiążą ten problem Izby Lekarskie gdy zostanie zniesiony obowiązek meldunkowy. Zgłoszenie
Napisano 14 Grudzień 201510 l comment_32639 Brak studiuje medycynę w Krakowie, a mieszka na drugim końcu Polski. Staż natomiast robił w Krakowie. Więc nie wiem czy meldunek ma tu jakieś znaczenie. Zgłoszenie