Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Słyszałam gdzieś, że po "reformie" nie ma już rocznego stażu po studiach. Jak to teraz wygląda i czy to prawda?

Napisano

Żeby nie płacić studentom został ''wpięty'' w 6 rok studiów. :)

W 5 latach są ściśnięte zajęcia które były rozłożone na 6 lat. :) 

Napisano
  • Autor

Dzięki ;) czyli po 6 roku studiów (czyli po stażu) od razu pisze się LEK i dostaje się PWZ? :)

Napisano

podobno LEK można pisać jeszcze będąc na studiach wg nowego toku - czyli na 6 roku, tym "stażowym"

Napisano
  • Autor

Czyli będę miała pełne prawo wykonywania zawodu od razu po studiach? :)

• 5 weeks later...
Napisano

A orientujecie się może, czy na ten "niby staż" też jest ważne miejsce zameldowania? Wiem, że dotychczas aby zrobić staż np. w Warszawie, trzeba było być zameldowanym minimum rok na terenie tego miasta - czy teraz też ma to znaczenie, czy uczelnia będzie nas przydzielała / sami będziemy się przydzielać do szpitali klinicznych? Studiuję w Warszawie, mam zamiar robić tu specjalizację i zostać pewnie na zawsze, mogę bez problemu się przemeldować, tylko czy  mi się to w ogóle przyda? Czy miejsce zameldowania może mieć również wpływ na miejsce pisania LEKu, robienia rezydentury, albo jeszcze czegoś o czym nawet nie pomyślałam? Niestety roczniki idące nowym trybem są eksperymentem i chyba nikt jeszcze nie wie jak to będzie wyglądać... Z góry dzięki za odpowiedź :)

Napisano

Myślę, że trzeba poczekać jak rozwiążą ten problem Izby Lekarskie gdy zostanie zniesiony obowiązek meldunkowy.

• 3 months later...
Napisano

Brak studiuje medycynę w Krakowie, a mieszka na drugim końcu Polski. Staż natomiast robił w Krakowie. Więc nie wiem czy meldunek ma tu jakieś znaczenie.