Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Medycyna w Bydgoszczy czy w Łodzi?

Featured Replies

Napisano

Witam serdeczenie. Mam problem, mianowicie dostałem się na lekarski do Bydgoszczy i do Łodzi i nie wiem co wybrać. Jakie są wasze opinie o tych uczelniach? Czym sie sugerować (oprócz odległości od domu)? Liczę na szybką pomoc :)

/Dołączam również pytanie czy ktoś wie jak wygląda sprawa przenoszenia się z tych uczelni do Wrocławia? Czy różnice z przedmiotami są na tyle małe że po roku można sie przenieść, czy może dopiero po dwóch albo wcale?

Napisano

Witam, ja się przenosiłam z Bydgoszczy do Wrocławia, ale było to bardzo dawno. Tzn. teraz kończę już staż podyplomowy, a przenosiłam się po 1 roku. Wtedy z przeniesieniem nie było problemów. Różnice z przedmiotami dotyczyły głównie humanów- tzn. jakaś socjologia itp., za to miałam do przodu chyba biofizykę, bo w Bydgoszczy była na 1 roku, a we Wrocławiu na 2. Dało się to wszystko w miarę dobrze pogodzić chodząc na zaległe przedmioty z rokiem niżej. Trzeba zdać wszystko w 1 terminie, żeby zdążyć ze złożeniem dokumentów. Uczelnia w Bydgoszczy w porządku. Tzn. było sporo nauki, ale jak to na 1 roku. Co do Łodzi- to nie mam pojęcia, bo tam nie studiowałam;).

Napisano

Moja znajoma studiowała w Bydgoszczy i szczerze to bardzo sobie chwaliła. Niestety również nie wiem jak jest w Łodzi, ale jeśli odległość do Bydgoszczy nie jest dla Ciebie duża to moim zdaniem warto się zastanowić