Napisano 12 Sierpień 201510 l comment_31854 Mr.H podał bardzo dobre materiały zdecydowanie warto skorzystać Zgłoszenie
Napisano 20 Sierpień 201510 l comment_31874 Jest wydanie McMinna pl - ang naraz jeżeli się ne chcesz zastanawiać w co lepiej inwestować, ale ja akurat nie korzystałam z tego konkretnego atlasu i z tego powodu nie wiem czy go polecać. Zgłoszenie
Napisano 9 Wrzesień 201510 l comment_31950 Sprzedam 2 tomy Moore'a. Kupione w tym roku, nie używane. Promocyjna cena 250 zł. Zgłoszenie
Napisano 13 Wrzesień 201510 l comment_31968 Hey Do Sinelnikova polecacie Nettera z polskim mianownictwem, czy angielskim(z zapowiedzi wynika, że ma się pojawić w księgarniach pod koniec sierpnia)? Jeśli koniecznie chcesz wydawać pieniądze na kolejny atlas, to ja polecałabym z polskim mianownictwem. Różnice między łaciną i angielskim są minimalne, jeśli będziesz korzystać z Sinelnikova po łacinie to angielskie nazwy automatycznie będziesz umiał. W ogóle jeśli chodzi o książki i atlasy, to ja mogę powiedzieć jak to wygląda z perspektywy świeżaka z PUM. Atlas preferowany przez większość to Netter, z niego są także obrazki na wykładach i prezentacjach większości asystentów. Osobiście używałam Prometeusza, a do osteologii Sinelnikova i nie potrafiłam się uczyć z Nettera (próbowałam, bo współlokatorka miała, ale jak dla mnie to tam jest za dużo wszystkiego na jednej rycinie i bardzo trudno się w tym odnaleźć). Podręczniki to przede wszystkim Krechowiecki, bo to biblia naszej uczelni. Przy czym na kolokwia do bardziej wymagających asystentów, oraz jeśli ktoś planuje walczyć o przedtermin poprzez konkurs Aurea Scapula - zbiór "1500 pytań" Krechowieckiego (dostępny w internecie) i Skawiny (uwaga na błędy, dobrze mieć od starszych roczników, wtedy błędy są już na ogół poprawione). Natomiast nauka do egzaminu to obecnie przede wszystkim wykłady (!!! tegoroczny egzamin oblało mnóstwo osób, własnie dlatego, że uczyli się ze Skawin czy nawet Bochenka, zamiast zajrzeć do wykładów !!!) Zgłoszenie
Napisano 16 Wrzesień 201510 l comment_31994 Sprzedam 2 tomy Moore'a. Kupione w tym roku, nie używane. Promocyjna cena 250 zł. Witam. Czy oferta jest nadal aktualna i czy cena jest do negocjacji? Proszę o kontakt Zgłoszenie
Napisano 28 Listopad 201510 l comment_32606 Ja korzystałem z Atlasu anatomicznego Nettera. U nas wymagali mianownictwa polskiego i angielskiego. Zgłoszenie
Napisano 28 Listopad 201510 l comment_32608 Ja od kiedy mam zajęcia kliniczne korzystam z podręcznika Gray'a i sobie chwalę - kolorowy, przejrzysty, dużo schematów, elementy kliniki. Ale do egzaminu z anatomii nie byłby pewnie wystarczająco pierdołowaty Zgłoszenie
Napisano 24 Sierpień 20169 l comment_33643 Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum chciałam was zapytać co myślicie o nauce anatomii na SUM z Narkiewicza? I czy warto inwestować w Moora?( jest na stronie katedry jako literatura obowiązkowa, ale jak dla mnie na pierwszy rzut oka jest trochę za "kolorowy" a za mało w nim istotniej treści) Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 20169 l comment_33886 A Wiszomirska ? Co myślicie o jej pozycji? Koleżanka ostatnio mi wspominała o tej autorce. Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 20169 l comment_33889 Ja uczę się ze Skawina i Sinielnikowa i jestem zadowolona. Skawin do teorii, Sinielnikow jako atlas - jak dla mnie bardzo dobre połączenie Zgłoszenie