Napisano 13 Listopad 201114 l comment_4782 A tak swoją drogą to w każdej anegdocie troche prawdy jest, więc część tych opowieści o czaszkach z cmentarza jest zapewne prawdą, choć pewnie przekolorowaną. Ja bym się nie odważył szukać dla siebie czaszki u grabarza, bo ten ktoś zapewne nie życzyłby sobie tego (ten zmarły w sensie) i jest to przynajmniej nieetyczne wg mnie. Zgłoszenie
Napisano 2 Grudzień 201114 l comment_18914 wczoraj w rozmowie z ciocią bratowej znów padło pytanie "A jaką specjalizację wybierasz? Na 3 roku to już się chyba trzeba decydować.." <....> Przypomniał mi się - mit nie mit, nie wiem, trochę uogólnienie, ale chodzi wśród społeczności taki pogląd - najwięcej piją studenci medycyny i AWFu Zgłoszenie
Napisano 2 Grudzień 201114 l comment_18918 no jak najwięcej to pija na politechnice , studenci medycyny to pija kawę i nie śpią Zgłoszenie
Napisano 25 Luty 201214 l comment_20971 Niedawno dowiedziałem się, że każdy student medycyny na ginekologii musi usunąć ciążę... Zgłoszenie
Napisano 27 Luty 201214 l comment_21035 Heh, a tak z ciekawości to kto Ci tak powiedział? : p Zgłoszenie
Napisano 28 Luty 201214 l comment_21083 Pewien koleś w pociągu pytał; sam studiował na Politechnice... Zgłoszenie
Napisano 19 Marzec 201213 l comment_21457 Odnośnie mojego wieku to wspomnę, że wszem i wobec słychać, iż za stara już jestem. Co roku, od 10 lat zabierała się do kandydowania na studia medyczne i co roku miałam inne priorytety. Najpierw miłość, potem moja wymarzona trójka. Teraz najmłodsza zaczyna sikać do muszli klozetowej, a ja zaczynam dumać nad tym, kim będę za 5 lat-gdy najmniejsza pójdzie do szkoły, za 10 lat, gdy każde moje serce będzie spędzało doby poza domem, i za 15lat, gdy bycie mamą nie będzie już zajęciem pełnoetatowym... Problem w tym, że jakieś 4 czy 5 lat temu czytałam na forum, że najniższy wiek na rozpoczęcie studiowania medycyny to 24lata. Babka, mająca 27lat, się bardzo oburzyła i obniżyła ten wiek do swojego (również miała dziecko). Faktem jest, że łącznie studiujesz 10lat by wreszcie móc nazwać się lekarzem, no ale: http://www.ludzie.se...o-lat,8269.html http://www.forum.biolog.pl/maksymalny-wiek-przy-rozpoczeciu-studiow-na-lekarskim-vt14496.htm Zgłoszenie
Napisano 30 Marzec 201213 l Autor comment_21617 Made by wykop: jak człowiek LEP obleje to traci prawo dy wykonywania zawodu i zostaje pielęgniarką, laborantem lub psychologiem. Zgłoszenie
Napisano 27 Styczeń 201313 l comment_25550 Jakiś tydzień po zakończeniu studiów dzwoni do mnie znajoma z pytaniem, czy nie chciałabym kupić konia, bo w końcu już jestem lekarzem to na pewno mnie stać Ale co najbardziej mnie przeraziło w tym temacie: niedawny telefon od znajomej, nota bede też z medycyny, tyle że młodszej. Dzwoniła z pytaniem, czy nie chciałabym jechać na narty na tydzień (łączny koszt jakieś 2000zł). Po stwierdzeniu, że nie bardzo mnie stać na taką przyjemność, bardzo się zdziwiła, bo przecież już pracuję i zarabiam )) Zgłoszenie