Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Ile razy studenci medycyny będący teraz na 6 roku będą mogli podejść do lekarskiego egzaminu PAŃSTWOWEGO? Wychodzi na to, że tylko RAZ.

Zgodnie z ustawą, która wchodzi w życie od roku akademickiego 2012/13 LEP zamienia się w LEK (lekarski egzamin końcowy). Zatem wszyscy studenci po stażu włącznie z tymi, którzy będą odbywali staż podyplomowy w przyszłym roku ostatni raz będą mieli sposobność poznać LEP w sesji jesiennej (wrzesień) 2012 roku.

Na czym będzie polegać zmiana w LEKu w porównaniu z odchodzącym w przeszłość LEPem?

Podstawową różnicą, jest to, że może go zdawać student, który nie ma jeszcze dyplomu (dotyczy przyszłorocznych adeptów).

Odsyłam zainteresowanych do zbioru ćwiczebnego i artykułu:

1. LEKenium - testy z LEKu

2. http://www.gazetalek...01110/n20111008

• 4 weeks later...
Napisano

A ja mam pytanie jak będzie wyglądało kwalifikowanie na miejsca specjalizacyjne? Będą się liczyć punkty z LEKu czy średnia???

Napisano

z tego, co mówił facet na konferencji dotyczącej tych zmian, wywnioskowałam, że punkty z LEKu, tak jak dotąd się liczyły punkty z LEPu. W ogóle poza nazwą chyba niewiele w sumie ma się zmienić (chociażby forma ma być ta sama) - za 4te i każde następne podejście trzeba zapłacić, a testy z poprzednich lat mają nie być tak ogólnie dostępne.

Napisano

W ogóle poza nazwą chyba niewiele w sumie ma się zmienić

Wnioskując z tego, co jest napisane w artykułach podlinkowanych przez Newmana,tak własnie będzie. Zapewne wynik z ostatniego LEPu będzie równoważny z wynikami z LEKu, więc praktycznie przy rekrutacji na rezydenturę nie powinno to być dla nas problemem. Przynajmniej mam taką nadzieję ;)