Napisano 9 Grudzień 201114 l comment_19046 Czy zauważyliście ostatnimi czasy tendencję do zamiany ś i ć literami s i c? Coraz częściej i to w zasadzie tylko u kobiet zauważyłem, że mówią one "CzeSC" zamiast "CzeŚĆ", "porozmawiaC" zamiast "porozmawiaĆ" itd itd.. Jeśli ktoś nie wie za bardzo o czym mówie to posłuchajcie pierwsze zdania tej ładnej dziewczyny http://www.zajawkowo.pl/film/7270/ania-balon---najglupsze-wypowiedzi-uczestniczki-top-model/ Może wykazuje się tutaj jakimś brakiem wiedzy i jest to zaburzenie logopedyczne, ale coś mam wrażenie, że rodzi nam się nowa, głupia maniera.. Zgłoszenie
Napisano 9 Grudzień 201114 l comment_19050 Nie sądzę, żeby było to jakieś zaburzenie logopedyczne. Bardziej denerwujące jest jednak u dziewcząt z tap madl niewymawianie nosówek na końcu wyrazu. Jeśli człowiek ciągle słyszy, że ta czy tamta chce być sławnOM modelkOM to ma chęć się pochlastać. Zgłoszenie
Napisano 10 Grudzień 201114 l comment_19057 nigdy się z czymś takim nie spotkałam, gdybyś nie zwrócił na to uwagi nawet bym nie wiedziała, że tak jest...moim zdaniem to jest trochę dziwne, jak to brzmi "porozmawiac"? Tak sobie myślę, że skoro mamy piękny trudny język z wszelakimi ś, ć, ą, ę, sz, cz, z którymi obcokrajowcy mają problem, to należy to wykorzystywać i mówić poprawną polszczyzną (mam nadzieję, że nie zabrzmiało rasistowsko, bo nie miało tak zabrzmieć) Zgłoszenie
Napisano 11 Grudzień 201114 l comment_19073 Przyznam szczerze, że to zjawisko irytuje mnie od dawna. Dostrzegam tę "manierę" szczególnie u osób zamożnych, choć pewnie nie jest to reguła. Zgłoszenie
Napisano 5 Styczeń 201214 l comment_19499 raczej maniera niż schorzenie, głównie u takich "słodkich" panienek, na szczęście nie wszystkie młodociane tak mówią Zgłoszenie
Napisano 5 Styczeń 201214 l comment_19513 Hm, pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale wychodzi na to, że Łona to przewidział... Zgłoszenie
Napisano 5 Styczeń 201214 l comment_19514 Jawron dobre, chociaż chyba zrobione bardziej w celu zwrócenia uwagi na to, że w internecie w ogóle ludzie często olewają polskie znaki. Zgłoszenie
Napisano 5 Styczeń 201214 l comment_19518 Ano, ale kto by pomyślał, że to może wyewoluować do języka mówionego? Zgłoszenie
Napisano 24 Styczeń 201214 l comment_20088 heheh nie zwróciłam uwagi na brak "ś" i "ć"- bolą mnie za to uszy, gdy słyszę "wziąść", "wzięłem"...ma-sa-kra. Zgłoszenie