Napisano 13 Kwiecień 201213 l comment_21778 Chciałabym odbyć praktyki po 4-tym roku, tj. 2-tygodniowe z zakresu pomocy doraźnej i 2-tygodniowe z chirurgii ogólnej we Wrocławiu. Ponieważ studiuję w Krakowie, prosiłabym o pomoc w wyborze szpitali Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201213 l comment_21779 Jeśli chodzi o pomoc doraźną to polecam stację na ulicy Strzegomskiej (karetki 09 i 10 jesli dobrze pamiętam). Jeśli chcesz się nauczyć dużo to załap się do ekipy takiego młodego doktora (nazwisko na I lub K, potem Ci napisze jak sobie przypomne ) Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201213 l Autor comment_21780 Dziękuję. Udało mi się znaleźć Strzegomską 148. Prosiłabym o nazwisko, bo nie potraktują mnie poważnie, jeśli zapytam o doktora na I lub K A gdzie się udać na chirurgię? Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201213 l comment_21781 jeśli chodzi o chirurgię to naczyniówka w ASK ma dobre recenzje. Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201213 l comment_24667 A ja zawsze zachęcam, żeby na praktyki iść do szpitala na prowincji. Jak dolnośląskie to np Dzierżoniów, Polanica, Kłodzko, Ząbkowice Śl etc. W akademickich szpitalach jest zawsze bardzo duża kolejka: rezydenci, ludzie z kół naukowych, stażyści podyplomowi etc. Szkoda by było całą praktyke z chirurgii spedzić w papierach albo oglądając operacje zza pleców innych (i to zwykle w 2-3 rzędzie). W małych szpitalach wygląda to zwykle tak, że w dni operacyjne na blok, Jeśli masz już jakieś doświadczenie to 1 albo 2 asysta, zależnie od zabiegu. Poza tym czasem izba przyjęć. W wakacje jest od zatrzęsienia ludzi których trzeba pozszywać: a to w kosiarkę rękę wsadzi, a to kosę ostrzy nieuważnie. Wreszcie: nigdy nie brakuje takich, co przewrócą się z butelką wódki albo piwka. Jest co robić. Polecam. Zgłoszenie