Napisano 5 Sierpień 201213 l comment_23259 Ostatnio sporo się o tym czyta w gazetach - a jak Waszym zdaniem to faktycznie wygląda? Zgłoszenie
Napisano 23 Sierpień 201213 l comment_23378 Wg mnie skala zjawiska jest potężna. Prawda jest taka, że jesteśmy narodem o takiej a nie innej mentalności i możliwość "legalnego zwiania z pracy" nie oburza praktycznie nikogo i jeśli tylko nadarza się okazja załatwienia sobie czegoś takiego, to większość nie ma skrupułów. Z drugiej strony niektórzy się zaharowują za marną kasę i każdy odpoczynek, nawet w takiej formie, jest dla nich zbawieniem. Jak każda kwestia, medal ma dwie strony. Zgłoszenie
Napisano 29 Sierpień 201213 l comment_23443 A powiedzcie, jak to jest w naszym środowisku? Czy przeszedłby taki proceder, żeby wypisywać sobie krzyżowo zwolnienia lekarskie, brać pieniądze i nie chodzić do roboty? Zgłoszenie
Napisano 26 Grudzień 201213 l comment_24989 W zakladach produkcyjnych gdzie robi szie za marne grosze, i pracodawca oszukuje np. nie wyplacajac nadgodzin czy placac na lewo polowe stawki jest to normalka - jaki pracodawca oszukuje pracownika to pracownik oszukuje pracodawce. Nawet sie na to nazwa utarla: "bialy urlop" Czesto jest to wykorzystywane do tego zeby na lewo do mwyplaty dorobic np. ludzie z dzialow technicznych na l-4 robia fuchy. Zgłoszenie
Napisano 27 Grudzień 201213 l comment_25011 A powiedzcie, jak to jest w naszym środowisku? Czy przeszedłby taki proceder, żeby wypisywać sobie krzyżowo zwolnienia lekarskie, brać pieniądze i nie chodzić do roboty? a kontrole z ZUSu są bardzo nasilone i jak cię nie ma w domu na zwolnienie i nie było cię o tej godzinie w przychodni u lekarza - zaświadczenie wysyła się do ZUSu to ma się przechlapane. A skala nadużyć to nie tylko wina pacjentów i naszej polskiej mentalności, a i lekarzy, którzy nie wiedzą że za takie coś płacą wszyscy i nie są asertywni. Zgłoszenie
Napisano 19 Styczeń 201313 l comment_25344 A'propos L4 to kilka dni temu zdziwiłem się, jak znajomy lekarz medycyny rodzinnej, powiedział, że ciągle wzywają mu pacjentów do ZUSu celem kontroli i jest ostro... Jeden z pacjentów podobno usłyszał ostatnio od innej osoby, która czekała do kontroli "Jest Pani pierwszą osobą z dziesięciu, której nie wywalili za domniemane symulowanie"... Masakra, ja myślałem, że takie kontrole zdarzają się raz na ruski rok. Zgłoszenie