Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
mnie przeraża jeżeli pacjenci diagnozują się przez internet-szukają porad i wytłumaczeń przyczyn swoich dolegliwości a nie pójda tak naprawdę do lekarza w realu, to w ogóle jakiś obłęd

a mnie to w ogóle nie dziwi, że tak robią, skoro do specjalisty trzeba czekać miesiącami, a nie każdego stać na prywatne wizyty.

Zdrowie jest bezcenne.

Lepiej zdrowym umrzeć z głodu?

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 21.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Badanie podmiotowe i badania dodatkowe - możliwe. Badanie przedmiotowe - niemożliwe.   Wniosek? Trudno uznać taką konsultację za faktyczną konsultację. 

• Mnie to nie przekonuje, a przynajmniej nie do końca. Tak naprawdę, do tej pory to właściwe fora medyczne spełniały i spełniają taką rolę - coś mi dolega, nie wiem co, pomóżcie - najczęściej pojawiają

Napisano

Ale do korzystania z dra Google, niestety, czasem skłaniają sami lekarze, bagatelizując objawy i nie zlecając kompletnie żadnych badań, a w zamian słyszą "proszę się nie martwić i przyjść za miesiąc na wizytę!". Pamiętam pacjenta na endokrynologii, który był u kilku/nastu lekarzy, którzy nie postawili diagnozy, facet poczytał sporo w internecie, zrobił badania na wlasną rękę i... postawił diagnozę. Z jednej strony można mówić, że miał szczęście, że akurat trafił w coś o czym czytał ale z drugiej to nieco ośmieszył lenistwo i brak profesjonalizmu niektórych lekarzy...

Napisano
  • Autor

Co do kolejek to często jest tak że w 1 szpitalu kolejka jest na pól roku a w innej placówce np NZOZ'ie mającym tez umowę z NFZ kolejka to np miesiac

Napisano
Co do kolejek to często jest tak że w 1 szpitalu kolejka jest na pól roku a w innej placówce np NZOZ'ie mającym tez umowę z NFZ kolejka to np miesiac

uwierz mi, dzwoniłam chyba wszędzie i póki co albo nie przyjmują na fundusz, albo kolejki są gigantyczne. I praktycznie z każdym specjalistą tak jest, moja babcia też musi chodzić regularnie do kilku różnych specjalistów i nie może czekać w tych kolejkach, na szczęście odłożyła jakies pieniądze przez lata na leczenie, więc stac ją, żeby pójść raz w miesiącu czy ile tam na wizytę prywatną.

a berbelek znowu sobie trolluje, nie mogło być inaczej. Gdyby zdrowie było bezcenne, jak twierdzisz, to przepraszam, co z darmową służbą zdrowia? Bo w tym chorym kraju to fikcja. Każdy chce sobie jak najbardziej wypchać mieszek.