Napisano 1 Kwiecień 201312 l comment_26556 Odchodzimy trochę od tematu. Mi raczej chodziło o to, że mimo, że wybudowano nam super/hiper/w kosmos wypasione centrum, to teoretycznie nie może z niego korzystać jakąś tam część studentów (mniejsza lub większa)... Zgłoszenie
Napisano 7 Kwiecień 201312 l comment_26665 W Poznaniu poziom nauczania tego przedmiotu jest dość żałosny. Nie ma się co nastawiać,że dużo się człowiek od nich nauczy... Myślę,że jak się chce coś umieć,to trzeba rąbać wytyczne ERC i podręczniki do ratunkowej samemu na blaszkę i zaprzyjaźnić się z personelem na SOR-ze,licząc,że nauczą wkłuć i in. drobnych,acz przydatnych 'zabiegów' Zgłoszenie
Napisano 4 Maj 201312 l comment_26893 Czytalem ostatnio jakis artykul o pierwszej pomocy i przeczytalem ze w przypadku podejrzenia zawalu, nalezy podac 50ml mocnego alkoholu(oczywiscie gdy chory jest przytomny), czy ktos moze mi powiedziec w jakim celu ten alkohol? Chodzi o rozszerzenie naczyc? Zgłoszenie