Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co po Bio-Chem? Czyli najlepszy kierunek po tym profilu oraz perspektywy młodych lekarzy w PL

Featured Replies

Napisano
To sama zrezygnuj. Znasz kogoś kto sam zrezygnował? Ja nie. Z medycyny się nie rezygnuje, dlatego już zawczasu ostrzegam, bo jak już się dostanie to będzie za późno.

Oj, przesadzasz - znam kilka przypadków osób, którzy rezygnowali, i to wcale nie najniższych latach (bo wtedy najczęściej rezygnowali Ci, co nie dawali rady), tylko czasem nawet na V, VI roku... 

• Odpowiedzi 144
  • Wyświetleń 122.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jak się nie podoba, zawsze można zrezygnować. Więcej miejsca dla mnie.

• Ale to, że medycyna jest ciężką i niewdzięczną pracą chyba nie jest odkryciem sezonu? berbelek, nie rób z siebie zdziwionego życiem frustrata, ktory będąc na IV roku czuje się niespodziewanie oszukany

• Berbelek czytając tą twoją długą wypowiedź chciałem się zgodzić ale po tym jak przekroczyłem "połowę" straciłem tę chęć   Naprawdę sądzisz że bycie repciem jest lepsze niż przeciętnym lekarzem ?  

Napisano
Zrezygnowały, bo nie dawały rady, czy stwierdziły, że ten syf nie dla nich?

Znam 2 osoby, które zrezygnowały bo nie widziały się w tym i teraz są na Politechnice Gdańskiej

Ja bym medycyny nie zamienił na nic innego, ale nikt nikogo nie zmusza

Napisano

Chciałbym poznać te przypadki bliżej, bo naprawdę fascynują mnie takie osoby, które miały odwagę to zrobić.

Napisano
Całkiem sporo osób rezygnuje z różnych powodów. Kierunek jak każdy inny, jedni mają jaja, by stwierdzić, że to nie dla nich, inni wylewają żółć na forach.

Kotku, Twój poprzedni post nie brzmiał zachęcająco, ale tak naprawdę nikt z ludzi idących na studia nie wie w co się pakuje, zwłaszcza, że przez te parę lat wiele rzeczy może się zmienić.

Myślę, że wiele osób popełnia podstawowy błąd porównując swoje zarobki do pokolenia rodziców- znani mi lekarze też zaczynali czasem w dużo gorszych warunkach (typu hiperinflacja) i do fury i prywatnych wizyt doszli po latach cieżkiej pracy.

Napisano
  • Autor

jeżeli są obeznani w temacie to proszę odpowiedź  na to: Ostatnio też wyczytałem, że "technik - farmaceuta" to zawód który ma powoli wymierać, i nie ma kto ich przyjmować na staż - to prawda czy kolejny internetowy kit?

a Ci którzy się nie dostali [ z waszych klas, znajomi ] na med,stome,farmacje, Co wybrali? a raczej "Co musieli wybrać"

Napisano

Zależy na co składali- dość dużo jakieś kierunki inżynieryjne na AGH.

Napisano

ooo przypomniała mi się jeszcze koleżanka, która zamieniła medycynę w Katowicach na filologię polską na UJ

Napisano
jeżeli są obeznani w temacie to proszę odpowiedź  na to: Ostatnio też wyczytałem, że "technik - farmaceuta" to zawód który ma powoli wymierać, i nie ma kto ich przyjmować na staż - to prawda czy kolejny internetowy kit?

a Ci którzy się nie dostali [ z waszych klas, znajomi ] na med,stome,farmacje, Co wybrali? a raczej "Co musieli wybrać"

sporo osób Biotechnologia (głównie Uniwersytet Śląski w Katowicach), część pielęgniarstwo, kosmetologię, ochronę środowiska, psychologię, analitykę medyczną ... dwóch kolegów poszło do szkoły straży pożarnej :)

Napisano
  • Autor

a czy po bio-chemie można pracować w policji? Toksykolog [ten od śladów itd ] to po farmacji?

Napisano

Chyba raczej po lekarskim - specka medycyna sądowa, ale mogę się mylić