Napisano 9 Grudzień 201312 l comment_28570 Ech wspomnienia powróciły. Dzis odebrałem z uczelni swoje świadectwo maturalne Zgłoszenie
Napisano 9 Grudzień 201312 l comment_28576 Chemia na uczelniach to lajcik. Może biochemia bardziej koszmarna, ale to nie ma za wiele wspólnego z licealną chemią. Zgłoszenie
Napisano 9 Grudzień 201312 l comment_28578 Wiesz jak jestem na 4 roku medycyny ( a wiec już kończę nauki podstawowe) to maturalna wiedza z chemii nie miała zastosowania do tej pory. Chemia medyczna - jakieś kompletne podstawy Biochemia -tak samo( z nastawieniem na znajomość szlaków itd wiec bardziej to biologia maturalna niż chemia) 0 równań 0 wzorów(do zapamiętania) Naprawdę mało to ma wspólnego z chemią licealną Zgłoszenie
Napisano 9 Grudzień 201312 l comment_28581 U nas na chemii coś tam było, jakieś wzory, równania, ale sam przedmiot łatwy i bezproblemowy. Biochemia to wkuwanie wzorów i cykli. Zgłoszenie
Napisano 14 Czerwiec 20214 l comment_49374 Szukaj, na pewno coś znajdziesz. Moja koleżanka jest po biotechnologii w PCZ i dziś ma własną firmę. Dobrze wspomina tamtą szkołę, a jak widać, wiedza ją doprowadziła do dobrego. Zgłoszenie